Ankara'da dört ayda 500 ağaç kurtarıldı!
Ankara'nın park ve yeşil alan zengini Çankaya Belediyesi, bir tek ağaca bile zarar gelmemesi için onlarca ağaç nakli gerçekleştiriyor.

Çankaya Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni park ve yeşil alan çalışmalarının yanı sıra yapılan projeler nedeniyle zarar görme ihtimali olan ağaçları daha uygun alanlara naklediyor.

Konusunda uzmanlaşmış ekipler ve özel ağaç nakil araçlarıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Ocak ayından Nisan sonuna kadar beşyüze yakın ağaç daha güvenli alanlara nakledildi.

BİR TEK AĞAÇ BİLE DEĞERLİ

Uzun yıllar ve emekler sonucu büyümüş ağaçların zarar görmemesi için çabasarfeden Belediye ekipleri, konuyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının taleplerine de cevap veriyor. Çankaya Belediyesi'ne ait Bakım-Onarım biriminin Yıldız Yerleşkesi'nden taşınacak olması nedeniyle bölgede bulunan ağaçları Mühye'deki Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne nakleden ekipler, birçok ağacı da Çayyolu'nda bulunan Çankaya Belediyesi ağaçlandırma alanında yaşatıyor.

DÖRT AYDA BEŞYÜZ AĞAÇ KURTARILDI

Vatandaşlardan gelen talepleri de programı doğrultusunda karşılamaya çalışan Çankaya Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında kalan bölgelerde bulunan çeşitli türlerdeki 112 ağacın nakli ile birlikte son dört ay içinde beşyüze yakın ağacın kuruyarakyok olmasının önüne geçmiş oldu.

24 Saat Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181