Ankara'da gayrimenkul yatırımının ip uçları!
Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, sektör ve Ankara'daki gayrimenkul projelerini anlattı.

Ankara'yı gayrimenkul sektörü açısından nasıl buluyorsunuz?
Başkent inşaat sektörü artık dünya başkentleriyle yarışn duruma geldi. Konut anlayışının değişmesi, iş dünyasının nitelikli ve teknolojik özelliklerle donatılmış iş merkezlerine yönelmesi Ankara inşaat sektörünü de baştan sona yeniledi. Bu durum kentin görünümünün de değişmesini sağlıyor. Sembol yapılara yenileri eklenirken, Başkentin büyümesi de devam ediyor.

Gayrimenkul alımında müşteri isteklerini genel olarak nasıl özetleyebilirsiniz?
Yatırımcının istediği elbette kazanç elde etmek. İstekleri de bu doğrultuda oluyor. Ancak önemli olan doğru kazanç elde edilmesini sağlayabilmek. Geleceği olan, önümüzdeki dönemlerde daha çok değer kazanacak bölgelere yönlendirilmeli. Türk halkı sürekli değişen, ne olacağı belli olmayan yatırım araçlarını sevmiyor. Bu yüzden de genellikle tercihini gayrimenkulden yana kullanıyor. Çünkü gayrimenkul piyasası siyasi, ekonomik dalgalanmalardan neredeyse hiç etkilenmiyor. Özellikle arazi piyasasında fiyatlar düşmez, aksine yükselebilir de. Gayrimenkule yatırını gelecek dönemlerde tüm hızıyla devam edecek.

Globalleşme yaşadığımız bu çağda bir yeri cazibe merkezi haline getiren unsurlar neler?
Gayrimenkul alacağınız zaman iki temel unsur önemli. Biri yatırımın kent merkezine kuş uçuşu mesafesi, diğeri ise trafik yoğunluğu. Ankara özelinden örnek verecek olursak, Eskişehir Yolu olarak bilinen bölge hem kent merkezine yakınlığı hem de nezih yaşam sunması noktasında öne çıkıyor. Ancak bölge artık potansiyelini aşmaya başladı. Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde yolda araçla ilerlemek çok güç. Bu noktada Anadolu Bulvarı gibi şehir merkezine yakın, geniş, bakir bölgeler öne çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin kent merkeziyle bağlanmasını da sağlayan yol yatırımcılar tarafından keşfedildi. Geniş bulvar çok kısa sürede kent merkezine ulaşmanızı sağlıyor. Bunun yanında önümüzdeki aylarda hizmete girmesi beklenen Ankapark, kentin önemli AVM'leri de bulvar üzerinde bulunuyor. Çevrede inşa edilen projeler yapılan yatırımlar sayesinde oldukça değer kazanmaya başladı. Nedendir bilinmez, kentlerin batıya doğru büyüme gibi bir eğilimi var. Çankaya'nın doğu bölgesi, Mamak, Gölbaşı, Elmadağ gibi uygun fiyatlı ve bakir alanlar var. Buraların da yakın zamanda değerlenmesini bekliyorum.

Sabah Ankara Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181