Ankara'da Hurdacılar Kavşağı'na U dönüşü köprüsü!
Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Çevre otoyolunun en yoğun olduğu noktanın, Anadolu Bulvarı ile kesiştiği ve Hurdacılar Sitesi'nin bulunduğu bağlantı noktası olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Özellikle sabah ve akşam pik saatlerde bu bağlantıdaki yoğunluklar nedeniyle araçlar, otoyolda uzun kuyruklar oluşturuyor. Bu da kesintisiz ulaşım yolu olma özelliği taşıyan çevre otoyolunda trafik güvenliğini olumsuz etkiliyor. Bu projeyle, Hurdacılar Sitesi Kavşağı’ndaki trafiği rahatlatmayı amaçlıyoruz. Projenin ilk kısmı olan Hurdacılar Sitesi ‘U’ dönüş köprüsünün yapımına başladık ve 2 ay içinde bitirmeyi planlıyoruz."

Üçpınar, Hurdacılar Üst Geçit Köprüsü'nün 3 şeritli, 60 metre uzunluğunda olacağını ve 54 fore kazıkla imal edileceğini söyledi.

ANADOLU BULVARI KESİNTİSİZ HALE GETİRİLECEK
Vedat Üçpınar, projenin ilk etabı tamamlandığında, Keçiören yönünden gelip Anadolu Bulvarı şehir merkezi yönüne dönecek araçların, hiç trafik ışığında beklemeden Yakacık Mahallesi Hurdacılar Sitesi tarafında U dönüş köprüsüyle transit ilerleyebileceklerini söyledi.

Yine proje kapsamında ASKİ Arıtma Tesisi önünde U Dönüş Köprüsü yapılacağını da bildiren Üçpınar, “Yakacık Mahallesi ve Hurdacılar Sitesi’nden çıkan araçlar otoyola bağlanacak. Çevre Yolu'nun Yuva Mahallesi yönünden gelenlerin, Karşıyaka Mezarlığı tarafına dönüşleri transit olarak sağlanabilecek” dedi.

ASKİ Arıtma Tesisi önünde yapılacak U dönüş köprüsünün yapımına gerekli resmi işlemlerin tamamlanmasıyla başlanacağını belirten Üçpınar, ayrıca TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu önünde altgeçit (battı-çıktı) yapılacağını ve zemin etütleri ile projelendirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Üçpınar, yapılacak çalışmalarla, Anadolu Bulvarı’nda Balgat Fen Lisesi Kavşağı’na kadar araçların kesintisiz olarak devam etmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181