Ankara'da İdeal Kentler Zirvesi başladı!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) ve Başbakanlık Tanıtma Fonu işbirliğiyle RixosOtel’de düzenlenen, “Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi”nin açılışında konuştu. Başkan Gökçek, ideal belediyeciliğin,"insanın doğumundan ölümüne kadar her yerde olması" demek olduğunu belirterek, “İdeal şehirler”de neler olması gerektiğini örnekler vererek anlattı. Başkan Gökçek, şunları kaydetti:

“Yaşama konforu ideal şehirlerde en üst düzeyde olmalı. Şehir temiz olmalı, temizlik son derece önemli, yeşil olmalı.İnsanlaryollarda gezerken dolaşırken evindeymiş gibi kendisini hissetmeli.Sabah evden çıkıp işe gelinceye kadar etraftaki gördüğünüz şehir mobilyaları eğer sizi okşuyorsa, yeşillikler sizi okşuyorsa, işinize huzur içinde başlarsınız. Ama gerçekten kırık dökük alanlardan geçer, bozkırdan geçerseniz, ruhunuza bir karanlık basar.
Ayrıca hava kirliliği olmamalı, şimdiki nesiller bunu bilmiyor ama geçmiş dönemlerde Ankara’da hava kirliliğinden,-mübalağa etmiyorum- Kızılay’da dallardan ölen kuşlar dökülürdü.

İnsanların vakit geçireceği özellikle; cumartesi-pazar gününü dolu dolu geçireceği bol miktarda alanlar olmalı.Kentinizde insanlar huzur içinde olabilsin diye… Konut kaliteleri, asgari ihtiyacı en azından karşılayabilecek durumda olmalı ve kent içinde çocuğa, gence, yaşlıya, kadına ve engelliye hizmet veren sayısız sosyal ve kültürel projeye imza atmalı ideal şehirler…”

“SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUK SAYISI 5 BİNDEN 825’E İNDİ”
“Bu imzayı atmazsanız şehrin içindeki insanları kesinlikle ve kesinlikle mutlu edemezsiniz” diyen Başkan Gökçek, “Kentin içinde fakirinizin olduğu unutulmamalı, onun her türlü sosyal ihtiyacı, özellikle karnı doyurulmalı.Bu da şehircilik açısından çok önemli" dedi.

Belediye başkanı olduğunda,Ankara'da 350 bin araç ve 700 bin su abonesi bulunduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, “Şu anda 1 milyon 700 bin araç var. Nereden nereye geldi şehir. 700 bin su abonemiz vardı, 2 milyon 100 bin su abonemiz oldu şimdi. Ankara’nın 22 yıl içindeki büyümesinden dolayı söylüyorum. Ama buna karşın sokakta çalışan çocukların sayısı 5 binden 825’e düştü. Belediye, sokakta çalışan çocuğu bile bırakmamalı” diye konuştu.

Gökçek, şehir planlamaları modern şehircilik anlayışıyla yapılırken,diğer taraftan da tarihi bölgelerin kimliğinin mutlaka korunması ve restore edilmesi gerektiğine işaret etti.

“BELEDİYE BAŞKANLARI, TRAFİK STRESİNİ DÜŞÜRMELİ”
Kent stresinin atılması için yaptıkları çalışmaları da anlatan Başkan Gökçek, “Şehir mobilyaları deyip geçmemek lazım.Evinizdeki mobilyanız kaliteliyse, renk uyumu varsa, evde huzur içinde oturayım diye düşünürsünüz. Şehir içinde de aynı şeyi düşünmek lazım. Şehir mobilyaları sizi okşamalı, trafik rahat işlemeli, trafiği rahat işletmez de saatlerce trafikte insanları bekletirseniz, stres orada doğuyor. Belediye başkanlarına bu açıdan çok büyük bir görev düşüyor” şeklinde konuştu.

KATILIMCILARI ANKAPARK’A DAVET ETTİ
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen dünyanın en büyük temaparkıANKAPARK’la ilgili de bilgi de veren ve katılımcıları ANKAPARK’a davet eden Başkan Gökçek, “Ankara’nın turizmde istikbali olan, Ankara’nın geleceği olan; eski parayla 1.5 katrilyonluk yatırımın,şehre ne getireceğini göreceksiniz. Dünyanın en büyük tema parkı...Disneyland’da 65 oyuncak olduğunu düşünün.Bizde 1217 oyuncak var. İstanbul’da Vieland’da 50 oyuncak olduğunu düşünün, buna göre büyüklüğümüzü tasavvur edin” diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Gökçek, yarında zirvede, “Ankara’nın dünü, bugünü ve yarını” ile ilgili bir sunum yapacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181