Ankara'da Kale Önü'ne meydan yapılıyor!
Hacı Bayram’dan, Ankara Kalesi’ne uzanan “tarihi yolculuk” için Ulus’un dört bir tarafında süren çalışmalar kapsamında, Kale Önü’nü de tarihi dokuya kavuşturmak için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalesi’nin içinin ardından şimdi de dışını tarihi ihtişamı ve görkemine yeniden kavuşturuyor.

Projeyi yürüten Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi (KUDEM) Başkanı Akar Pınar Üstün, kuruyemişçilerin yapılacağı alandaki hafriyat çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Bölgedeki trafik düzenlemesi ve otopark alanı yeniden düzenlenecek” dedi.

KALE ÖNÜNDE TARİH YENİDEN CANLANIYOR
“Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Çalışmaları” kapsamında, Ankara’nın toprak altında kalmış gizli tarihi adeta yeniden canlanıyor. Dört bir tarafta süren çalışmaların “Ankara Kale Meydanı”ndaki bölümünü de adım adım tarihi görüntüsüne kavuşturmak için uğraşan ekipler, ilk etapta, Kale önündeki 8 adet kuruyemiş dükkanını kaldırdı. Çalışmalar kapsamında, bu bölgedeki Taksi durağını da geçici olarak Koyunpazarı Sokağı’nın başına taşıyan ve asfalt zemini tamamen söken ekipler, turizm bölgesine yaya geçişlerinin güvenli bir şekilde sağlanması için de uygulama yapılacak kısmın etrafını sunta levhalarla kapatarak, yayalar için özel bölümler oluşturdular.

Kale Önü’ndeki itinalı ve tarihi dokuyu yeniden ortaya çıkartacak çalışmalara ilişkin bilgi veren Akar Pınar Üstün, kuruyemiş dükkanlarının yapılacağı alanda hafriyat çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü kaydederek, “Proje tamamlandığında yaklaşık 4 bin metrekare zemin düzenlemesi yapılacak ve bölgedeki trafik düzenlemesi yeniden ele alınacak” dedi.

Otopark alanının da yeniden düzenleneceğini anlatan üstün, “Yeni kuruyemiş dükkanları, taksi durağı ve tuvaletler Tarihi dokuya uygun yeniden inşa edilecek” diye konuştu.

“BÖLGE BAŞTAN SONA TURİZM BÖLGESİ OLACAK”
“Proje devamında yer alan ve uygulaması tamamlanan pazaryeri otoparkının da en kısa sürede Ankara Halkına hizmet vermeye başlayacaktır” diyen Akar Pınar Üstün açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Hacı Bayram ve çevresinde başladığımız, bu sayede de özellikle inanç turizmi açısından 3 kat daha fazla ziyaretçinin geldiği bölgedeki çalışmalarımız; Hisapark Caddesi, Çantacılar Sokak, Roma Antik Tiyatro, İç Kale, Dış Kale derken, şimdi de Kale önündeki meydanda da tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte Ankara tarihinin ortaya çıkarıldığı bu koridorumuzda, vatandaşlarımız, tarihin kokan sokakların içerisinde yolculuk yapma imkanı bulacak.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181