Ankara'da konut satışında lider ilçe, Keçiören!
Türkiye’nin en büyük ilçelerinden Keçiören’in son yıllarda artarak devam eden gelişimi, emlak satışlarına da ciddi bir şekilde yansıdı. TÜİK verilerine göre Ağustos ayında Ankara'da en fazla konut satışı yapılan ilçe Keçiören oldu.
 
Keçiören Belediyesi’nin şehir planlama ve altyapı konusundaki başarılı çalışmaları sonucu gayrimenkul alımı ve oturum alanı olarak tercih edilmesi ile birlikte Keçiören'de Ağustos ayında 2.182 adet konut satıldı. Keçiören'in ardından 1.781 konut satışı ile Çankaya 2. olurken, onu  1.692 konut satışıyla Yenimahalle, 1.163 konut satışıyla Etimesgut takip etti.
 
Sosyal alan yatırımları, kişi başına düşen yeşil alan miktarının her geçen gün artması ve hizmet belediyeciliğinin ön plana çıkmasının bunda etkili olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Keçiören, kentsel dönüşüm projeleri, mahallelere yapılan topyekün yatırımları, örnek ve öncü belediyecilik uygulamaları ile gayrimenkul yatırımlarında ilk sıralarda yerini alıyor. Geçtiğimiz iki yıl boyunca da konut satışında Ankara'da birinci, Türkiye'de ikinci olduk.  Hem  gayrimenkul yatırımı hem de  Ankara'da insanların yaşamak için Keçiören'i tercih etmesi bizleri oldukça sevindiriyor. Çünkü bir belediyenin en önemli görevlerinden birisi yaptığı çalışmalarla bölgesini kalkındırmak, değerli hale getirmektir."  dedi.
 
Ovakent, Hacıkadın Kentsel Dönüşüm Projesi gibi birçok yeni çalışmanın da başladığına dikkat çeken Başkan Ak, "Geçtiğimiz günlerde dev bir eğitim yatırımının da temeli atıldı. Büyük yatırımlar ilçemizin prestijini de artıyor. Ayrıca "Kent Ekonomilerine Katkı" kategorisinde Sayın Cumhurbaşkanımızdan ödül aldığımız Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi de şehrin dokusuna, kimliğine önemli katkı sundu. Doğaya dönüş projemiz tema vadinin güzel bir örneği olurken Ankara turizmini de güçlendirecek." ifadelerini kullandı.

Keçiören Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181