Ankara'da Mania Hattı müjdesi!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi ile Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri komutanlığı arasında yaklaşık 1,5 yıldan bu yana devam eden görüşmelerin olumlu sonuçlandığını bildirdi.

Mania hattının, Ankara'nın gelişiminde ciddi bir sorun olduğunu belirten Gökçek, şunları söyledi:

"Ankara merkezinde bulunan askeri havaalanlarına ait mania planları, mevcut imar planlarında verilen imar haklarının kullanılmasına kısıtlama getiriyordu. Ankara'da uzun yıllardır kangren olan mania hattı, yapılan görüşmeler neticesinde olumlu bir sonuca ulaştı. Etimesgut Havaalanı'nın yaklaşım alanı olan Yenimahalle ve Etimesgut bölgeleri ile Çankaya'nın, bu havaalanın etkisinde olan bölgelerindeki mania hattının kaldırılması konusunda, Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile mutabık kalındı. 1.5 yıldan beri devam eden çalışmalarımız, nihayet semeresini verdi. Ankaralılara hayırlı, uğurlu olsun.”
Çankaya bölgesini ilgilendiren Güvercinlik Havaalanı ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki görüşmelerin de devam ettiğini bildiren Başkan Gökçek, "İnşallah bu bölgeyle ilgili de 2-3 ay içerisinde çözüm sağlayacağız" dedi.

MANİA HATTI NEDİR:
"Uçuş güvenliği" için Milli Savunma Bakanlığı'nca uygulanan mania hattı, havaalanlarını kullanan hava araçlarının, doğal zemin yükseklikleri ile mevcut veya yapılacak yapıların yüksekliklerinden olumsuz etkilenmeden güvenli bir şekilde iniş ve kalkışını sağlamak üzere mevcut pistlere yaklaşma bölgeleri ve bu bölgelerin yüksekliklerini belirliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181