Ankara'da Sincan Sanayi Sitesi taşınıyor!
Sincan'da şehrin göbeğinde kalan ve ilçe için tehlike oluşturan Sincan Sanayi Sitesi, yeni adresine taşınması için çalışmalar başladı. Yanıcı ve yakıcı madde ile çalışan işletmelerin bir arada olduğu Sincan Sanayi Sitesi, Bakanlar Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilen Polatlar Mahallesi'ndeki 2 milyon 300 bin metrekarelik yeni alanına taşınacak.

DURUM OLDUKÇA SIKINTILI
Sabah Ankara'ya konuşan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Sincan Sanayi Sitesi'ni daha güvenli bir hale getirmek istiyoruz. Burada pek çok aile ekmek yiyor. Onların çalışma ortamını daha güvenli hale getirebilmek için yeni oluşturacağımız sanayi sitesinde imar çalışmalarımız devam ediyor. Mevzuat dâhilinde elimizden ne geliyorsa taşınması için yapacağız" dedi. Ahi Evran ve Tando;an mahallelerini kesiştiği alanda bulunan ve yaklaşık bin işletmenin bulunduğu Sincan Sanayi Sitesi'ndeki esnafla sürekli temas halinde olduklarını belirten Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Esnafla görüşerek nasıl bir sanayi sitesi oluşması konusunda fikir alışverişi yapıyoruz. Mevcut sanayide durum oldukça sıkıntı var. Yamçı ve yakıcı maddeler bir arada bulunuyor. Buda büyük bir risk teşkil ediyor. Projeyi ben yaptım oldu ya getirmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

TAPULAR ALINDI
Yeni sanayi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli destekler verdiğini vurgulayan Tuna, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleri ile hazineden sanayi sitemiz için 955 bin 715 metrekarelik arazinin tapularını aldık. En yakın zamanda taşınması için çalışmaları hızlandıracağız. Eski sanayinin olduğu yere de yeni bir plan tadilatı yapacağız ve oranın konut, iş merkezi gibi oradaki hak sahiplerinin mağdur olmayacağı şekilde değerlendireceğiz" dedi.

Sabah Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa ucak 7 yıl önce

Helal başkanım kaldır şu şehri bozan goruntuyu

Avatar
serdar 6 yıl önce

Helal olsun başkanım Sincan’a Ankara’ya heryere senin gibi Başkan lazım Sincan’a yakışmayan tek yer o bölge yanına yapılan uçaklı parkın devamında o görüntüyü görmek gerçekten yakışmayan bir görüntü sanayiyi kötülediğim için değil ordan çoğu insan ekmek yiyor ama herşeyin bir yeri olmalı ve Yanyana olmalı Kızılay’ın göbeğinde sanayi yoksa burada da olmamalı

Avatar
arslan özben 7 yıl önce

helal olsun

Avatar
Ayaş göklere taşınacak mış?? Diyorlar 5 yıl önce

Ayaş gökler deki arazilere yapilacak duyumunu aldım asli varmidir

Avatar
Sanayide yer yok ivedikte fabrikalaşmak istiyoruz 5 yıl önce

Avatar
Mustafa 1 yıl önce

Son durum ne acaba evim tam sanayinin karşısında camları açıyoruz resmen iş soluyoruz yazın çocukları aşağı indiriyoruz siyah lale sokağında rayların altındaki geçişte serseriler silah atıyor akşam ickiciler türüyor yangınlar desen sürekli kerste fabrikası tutuşuyor lütfen sözünüzde durun

banner182

banner181