Ankara'da Telefoncular Çarşısı kaldırıldı!
Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, İtfaiye Meydanı'ndaki, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı içinde kalan,mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait Telefoncular Çarşısı'nı kaldırdı.
Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi ile Zabıta Dairesi Başkanlığı koordinasyonda, Gazi Lisesi yanında bulunan ve “Ulus Halk Pazarı Telefoncular Çarşısı” adı altında faaliyet gösteren esnafa, daha önce alanın boşaltılması için tebligat yapılmıştı. Yapılan tebligatla esnafın işyerlerini boşaltması sonucunda Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri de bu sabah boşaltılan barakaları tamamen yıktı.
Zabıta ekipleri ve emniyet güçlerinin de hazır bulunduğu çalışma sırasında bilgi veren Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan çarşı alanındaki barakaların görsel kirliliğe neden olduğunu, bu nedenle boşaltılması için tezgah sahiplerine daha önce tebligat yapıldığını belirtti. Karabudak, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi çalışmaları kapsamında tezgah sahiplerine tahliye için verilen süre sonunda da dükkanları kaldırdık” dedi.

Karabudak, çarşı yanında bulunan açık otoparkın da aynı nedenlerle kullanımını engellediklerini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181