Ankara'da yol seferberliği; 6 yeni bulvar geliyor!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 1-1.5 ay içerisinde planlarının geçmesini bekledikleri yeni güzergâhları Ankara Hürriyete açıkladı:

ODTÜ'YE BU YIL GİRMEYECEĞİZ
Başkan Gökçek, ODTÜ ile Bilkent arasındaki yeni yol çalışmasını anlatırken "ODTÜ nün içerisine girecek misiniz. Yine tartışma olacak bir proje mi" sorularını ise şu şekilde yanıtladı: "ODTÜ'nün içerisine belki bu dönem girmeyiz ama o planda ODTÜ'nün içerisinden 1071 Malazgirt Bulvarı'na bir bağlantı var. ODTÜ ile olup da tartışma olmaması mümkün değil." Gökçek "Kampüsü bölen bir yol mu o" sorusu üzerine şöyle devam etti: "En son yapacağımız tabi kampusu bölen bir yol. Onu bu sene yapmayacağız zaten. Öncelikli diğer söylediklerimi yapacağız o daha sonra gelecek."

2 MİLYON 200 BİN ARAÇ VAR
En önemli konulardan birisi Ankara'nın trafiği. Ben belediye başkanı olduğumda trafikte 350 bin araç vardı. Şu anda 1 milyon 750 binlere yaklaştı araç sayısı. En az yüzde 20'de Ankara plakalı olmayan araç var. Dolayısıyla Ankara'da 2 milyon 200 bin civarında araç var. Belediye başkanı olduğumda bir yerden bir yere 45 dakikada gidilemiyordu. Bütün bu ağırlığa rağmen şimdi öyle bü sıkıntı yok. Trafik 6 kat artmasına rağmen halen akan yürüyen bir trafik var. İnatla bu akan yürüyen trafiğin yürümeye devamı için yeni yollar açıyoruz.

AOÇ HALKA HİZMET EDİYOR
Sabancı Bulvarını Zırhlı Birliklerin içinden Bağlıca Bulvarı'na bağlayacak yol trafiği rahatlatacak. Yeni alternatifler bulmaya çalışıyoruz. 3-5 sene daha buluruz. Ondan soma merkezde yeni yol bulamayız. Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) arazisine bundan dolayı şükretmek lazım. Hani bazıları 'talan ediliyor' diyor. Ne demek talan ediliyor o yollarla halka hizmet ediyor AOÇ. Ankara Bulvarı'm 13 saat kapattım herkesin geliş gidiş miktarı 10 katına çıktı. Demek ki doğru işler yapmışız. Şimdi bir yol seferberliğimiz var. İnşallah plan 1-1.5 ay içerisinde geçmiş olur. Hazır ama resmi prosedürünü devam ettiriyoruz. Yeni ana bulvarlar açıyoruz. Ankara'da önümüzdeki dönem yine bulvarlar altüst geçitler dönemi olacak.

MONORAY VE TELEFERİK HATLARI
MONORAY ve teleferik projeleri için yatırımcı aradıklarını yineleyen Başkan Gökçek projelere ilişkin şunları söyledi: "Mutlaka Dikmen Vadisi'nin içerisinden geçecek. Çatalın bir tanesi Öveçler'e, bir tanesi Panora'ya gidecek. Yine bir çatal çıkarak Mühye'ye TRT Kavşağı'ndan Çevre Otoyolu'na yapılan yeni yola bağlanacak. Oradan toplayacak Kızılay'a Güvenpark'a indirecek. Öncelikli olarak böyle bü şey yapmamız lazım. Sıhhiye'yi Kızılay'dan geçmek kaydıyla Bilkent'e ikincisi de Etlik'e bağlamamız lazım. Bir diğer ayrıca Sıhhıye'nin yanını Doğukent'e bağlamamız lazım. Müşteri bulursak bir tane de Altındağ'a, Mimarlar Odası onu bozdurmuştu yeniden yapmak istiyoruz.

ESKİŞEHİR YOLUNA ALTERNATİF
Sabancı Bulvarı'nın sonundan askeri alan içinden Bağlıca Bulvarı'na yaklaşık 4 km uzunluğunda, 50 metre genişliğinde 5 gidiş 5 geliş, Eskişehir Yolu'nun alternatifi özelliğine sahip yeni bir bulvar açıyoruz. Şu anda anlaştık. Askeriye orayı bize veriyor. Karşılığında hazineye arsa veriyoruz. Gordion'dan Çağlayan Askeri Tesisleri içinden geçecek bir yolla Zırhlı BirÜkler İçinden geçecek yeni bulvara bağlantı yapılacak. Yine Bağlıca Bulvarı'nın devamında Yeni Hal ile entegreli çevre otoyolu bağlantısını da yapacağız.

TRAFİĞİ KENT İÇİNE ATMAYACAĞIZ
Bizim Ankara'da doğu-batı istikametinde İncek, Eskişehü Yolu, Sabancı Bulvarı, Ankara Bulvarı, İstanbul Yolu ve Batıkent ile birlikte 6 hattımız var. Biri değilse diğerini alternatif seçip kaçmak her zaman mümkün. Güney-kuzey istikametinde Anadolu Bulvarı ve Şaşmaz var. Bunların da çoğalması lazım. Yeni yapılan planlamada o hastanenin hemen karşısından hem Ankara Bulvarı'na hem Sabancı Bulvarı'na bağlantı sağlanacak. Çevre Bakanlığı'nın hemen altından iki bulvar daha olacak. Onlar da dört yollarla, viya​düklerle bağlanacak. Dolayısıyla trafiği şehrin içine tek başına atmayacağız.

ODTÜ BİLKENT ARASINDAN İNCEK'E
Bilkent'te yeni bü hastane bölgesi yapılıyor. Bilkent Kavşağı ve Hacettepe Kavşağı'ndan Sabancı Bulvarı'na, buradan da Ankara Bulvarı'na uzanan, iki ayrı bulvar çalışmasına önümüzdeki aylarda başlayacağız. Bilkent'te devam eden Doğramacızade Bulvarı'nın İncek Bulvarı'na bağlantısının yapılması için de ODTÜ ile Bilkent'in arasından tam sınırından bü yol geçüeceğiz. Diğer bir taraftan 1071 Malazgüt Bulvarı'nın Öğretmenler Caddesi kesişiminden ODTÜ Teknokent kavşağı arasında yapılması planlanan tünel yol ile hastaneler bölgesine ulaşımın, Balgat ve Dikmen bölgelerinden de sağlanmasını planlıyoruz.

BU HİZMET DÖNEMİNDE BİTİRİRİZ
Aynı şekilde bu yolun devamı olarak Batı istikametinde ODTÜ Teknokent kavşağından Hacettepe Üniversitesi Kampusu giriş noktasına uzanan bir bulvar da yapüacak. ODTÜ'nün tam karşı tarafından Angora'ya giden bü yol vardır. Orayı bağlayacaz ki o tarafta tamamen rahatlasın. Bu sene ve önümüzdeki sene bitecek. Bu hizmet döneminde bitiririz. Bir kısmım senenin sonuna kadar bitirüiz. Kışın da çalışma yaparız plan geçtikten soma dert değü. AOÇ'nin ve Zırhlı Bülikler'in için de trafik olmadığı için iki yerde de rahat çalışırız. Hastanelerin yapımı tamamlanmadan, yol çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz. Hastane açüdığı ilk günden itibaren bölgede ulaşımın rahat olmasını sağlayacağız.

ESENBOĞA'DAN KAZANA
Bütün bunların haricinde Bağlum civarından Akyurt'u, Pursaklar'ı Kazan'a bağlayan Bağlum'dan geçen yeni bir yol yapıyoruz. Onları hiç şehir trafiğine sokmayacağız. Burayı yaptık bitmek üzere. Pursaklar Gümüşoluk'tan, bir başka deyişle Otonomi bölgesinden başlayıp, Saray, Mimar Sinan, Fatih, Keçiören, Bağlum, Yakacık ve Yuva Mahallesi arasmda yapılan, Ankara Kuzey Çevre Yolu'na alternatif olan bu bulvar da çok önemli bir çalışma. Esenboğa Yolu'nu direk olarak Kazan'a kadar bağlayan bir ara çevre yolu olacak. 20 kilometre uzunluğundaki bu yolun açım çalışmalarının yüzde 90'ını bitirdik. Bu bulvarı önümüzdeki yılın ilk aylarmda trafiğe açmayı hedefliyoruz.

ÇEVRE YOLU'NA BAĞLANTI
Başka bü önemli proje ise TRT'nüı yanından aşağı inip aşağıda küçük bir viyadükle geçilip karşıdan otobana bağlanılacak. TRT Kavşağı'ndan devam edip Eymir Gölü yakınlarından geçecek olan yeni bir yol güzergahı Çevre Otoyolu'na bağlanacak. Güney Kent Kentsel Dönüşüm Alanı için de yeni yol düzenlemelerine başladık. Orada yapılan evleri Sinpaş'ı ve Turan Güneş'i dışarı atacağız. Kim hangi istikameti istiyorsa seçsin gitsin. Özellikle Konya Yolu'na gidecek olanlar orayı seçip oradan gidecek. Yol biraz uzayacak ama rahatlayacak.

İSTASYON CADDESİ TEK YÖN
Etimesgut'taki İstasyon Caddesi de Ankara merkeze geliş olarak tek yön düzenlenecek. Şeker Fabrikası içinden açılacak yeni bir yolla da Ankara Bulvarı'na bağlanarak, Kızılay'dan Elvankent'e kadar tek yön gidiş olacak. Böylece bu bölgeye gidiş gelişler de son derece rahatlayacak ve bölge trafiğine son derece olumlu katkı sağlayacak."


ANKARA'da yapılacak olan yeni yollar şöyle:
-Bilkent Hastaneler Bölgesi'nden Sabancı ve Ankara Bulvarı'na açılacak yeni bulvarlar.
-Sabancı Bulvan-Bağlıca Bulvarını Zırhlı birlikler içinde birbirine bağlayacak yeni bulvar ve bulvara Gordion AVM bağlantısı.
-Turan Güneş Caddesi TRT Kavşağı'ndan- Çevre Yolu bağlantısı,
-Turan Güneş'ten Güney Kent Kentsel Dönüşüm Alanına ulaşım için yeni yol.
-Ankara Kuzey Çevre Yolu'na alternatif 20 kilometrelik yeni bulvar, Şeker Fabrikası içinden geçecek yeni bir yol.

Murat YILMAZ/Hürriyet Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181