Ankara Hacıbayram-ı Veli Camii yenilendi!
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacıbayram-ı Veli Camii’nin bitişiğinde bulunan ve zamanla ömrünü doldurması nedeniyle çöken tarihi sur duvarlarını, yeniden aslına uygun olarak örüyor.

Çökmenin ardından derhal bölgeye müdahale eden ve Koruma Kurulu’nun gözetiminde çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı ekipleri, çalışmaların 10 gün içinde tamamlanmasının planlandığını kaydettiler.

Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bayram-ı Veli Camii ve çevresindeki tarihi dokuyu yeniden ortaya çalışmalarında sona yaklaşırken, bölgedeki diğer tarihi yapılarda da restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda ani bir çökme yaşanan cami yanındaki sur duvarlarının aslına uygun teknik ve malzeme kullanılarak röleve ve restorasyon çalışmaları yapılması için Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı tarafından proje hazırlandı.  Koruma Bölge Kurulu’nca projenin onaylanmasının ardından bölgede hemen çalışmalara başlayan ekipler, sur duvarlarında meydana gelen boşluklar ve benzeri çökmeleri de yine Koruma Kurulu gözetiminde ve denetiminde aslına uygun olarak onardı.

Duvardaki çatlakların da sağlamlaştırılması için çalışmalarını sürdüren ekipler, herhangi bir tahribat oluşturma riski taşıyan olumsuzlukları da ortadan kaldırdı.
 
TÜM ÇALIŞMALAR, KORUMA KURULU GÖZETİMİNDE
Yapılan çalışmaya ilişkin açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Akar Pınar Üstün,“Hacı Bayram Camii önünde yer alan tarihi sur duvarına yapılan tüm müdahaleler, Koruma Bölge Kurulu’nca verilen kararlar ve onaylanan projeler doğrultusunda yapılıyor ve sur duvarına yapılan müdahalelerin tüm süreçleri, Koruma Bölge Kurulu’na bildiriliyor” dedi. Üstün şöyle devam etti

“Başkanlığımızca sürdürdüğümüz çalışmalarla Kentsel Sit Alanı ve Yenileme Alanı içinde bulunan tarihi değerler yeniden hayat buluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarihi emanetlerine sonuna kadar sahip çıkmakta ve gelecek kuşaklara bu tarihi değerlerinin aslına uygun bir şekilde aktarılması için çalışmalarını sürdürmektedir.”  

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181