Ankara Hipodrom Caddesi'nin varyant bağlantısı genişletiliyor!
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hipodrom Caddesi’ni Mevlana Bulvarı’na (Konya Yolu) bağlayan köprünün iniş ve çıkış varyant bağlantılarını genişletiyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla özellikle pik saatlerde bölgede yollara katılım noktalarında oluşan trafik, büyük ölçüde rahatlayacak.

Alt yapı deplase (elektrik, fiber, içme suyu) çalışmaları tamamlanan ve köprü ayaklarına istinat duvarı işlemlerine başlanan çalışmaların 10 gün içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Başkent’in dört bir tarafında yeni yollar açan, mevcut yolları genişleten, modern asfaltla döşeyen Büyükşehir Belediyesi, Ankara trafiğini rahatlatmaya yönelik yeni projeler üreterek, bir bir hayata geçirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda özellikle pik saatlerde Hipodrom Caddesi’nden Mevlana Bulvarı’na katılışta ve ters istikamette trafik yoğunluğuna neden olan köprünün iniş ve çıkış varyantlarının bağlantı noktaları genişletiliyor.

Mevcut 3 şerit olan varyant bağlantıları çift yönlü olarak 5 şeride çıkarılıyor. Böylece yoğun saatlerde trafikte her iki yönde de yığılmalara neden olan varyantlardan akışın rahat bir şekilde sağlanması amaçlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, yaklaşık 10 gün içerisinde bitirilmesi planlanan çalışmaların söz konusu köprünün iniş ve çıkış varyantlarının Hipodrom Caddesi ve Mevlana Bulvarı’na bağlantı noktalarında yapıldığını söyledi. Üçpınar, “Trafiğin iniş ve çıkış varyantlarında rahatlama sağlayacak çalışmayla ayrıca, Yenimahalle istikametinde Samsun Yolu’na dönüşlere katılımın rahat sağlanması ile dolmuş indirme ve bindirmelerinde yaşanan sıkışmaların önlenmesini de amaçlıyoruz” dedi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181