Ankara İncek yeni konut projeleri ile değerini ikiye katladı!
Son yıllarda markalı konut üreticilerinin ilgisiyle Türkiye'nin önde gelen yerleşim bölgeleri arasına giren başkent Ankara'nın İncek bölgesinde metrekare fiyatları 5 yılda yüzde 220 arttı. Fiyatların 2 bin 500 liradan 6 bin lira bandına geldiği bölge planlı yerleşim, trafiksiz hayat ve eğitim kurumlarını içinde bulundurması nedeniyle kazançlı yatırım adresi oldu. Bölgede markalı olarak aynı anda 3 bin 500 konutun yapımına devam ediliyor.

YEŞİL ALANI BOL
Bol yeşil alanlarının yanı sıra eğitim kurumları da bölgenin değerini yükseltiyor. Atılım ve Ufuk Üniversiteleri'nin yanı sıra TED Koleji ile önemli eğitim kurumlarına ev sahipliği yapan İncek, bu özelliğiyle yatırımcılar kiracı bulmak konusunda sıkıntı yaşamıyor.

Bölgede önce Akfen İnşaat ve Sinpaş gibi büyük firmaların ardından Besa, Ons, Özçelik-Pelit, Nata gibi gruplar da ardı ardına projeler gerçekleştirdiler. Gelecekte ise İncek'te yatırımcıların bu ilgisinin devam etmesi bekleniyor. Buna göre bölgede arazileri bulunan YDA İnşaat, Bayraktar İnşaat ve Özdoğan İnşaat gibi diğer firmaların da burada proje geliştireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

İncek'te proje geliştiren yatırımcılar arasında bulunan Akfen İnşaat'ın geçen yıl yapımını tamamladığı bin 199 konutluk İncek Loft projesinde yaşam başladı. İncek Loft'un ardından 37 bin metrekarelik İller Bankası arazisi üzerinde Bulvar Loft projesine başlayan şirket, 6 blokta 822 daire hayata geçirecek. Genişlikleri 66 ile 350 metrekare arasında olan daireler 374 bin liradan satılıyor. Gelecek yılın aralık ayında tamamlanacak projede yaşam 2019'un bahar aylarında başlayacak.

AİLELERİN MERKEZİ
Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, hayata geçirilen projelerle İncek'in aileler tarafından çok beğenildiğini ifade etti. İncek'in popülerliğini daha da artıracağına dikkat çeken Akın, "İncek, çevre yolları ile ulaşım akslarına yakınlığı bakımından önemli bir bölgede yer alıyor. 2014'te bölgenin geleceğine inanıp İncek Loft'un temelini attık. 1199 konut ile en büyük projeyi bitirdik. Talep olunca Bulvar Loft'u da yapmaya karar verdik. İncek planlı yerleşimin adresi olarak öne çıktı ve gelişime açık. Hem yatırımcının hem de oturumcunun ilgisi sürecek" ifadelerini kullandı.

İNCEK'TE ULAŞIM İMKÂNI ARTTI
Ardı ardına hayata geçirilen konut projelerinin oturumcularıyla buluşmasıyla Ankara'nın merkezinden İncek bölgesine olan ulaşım olanakları da artırılmaya başlandı. Günlük otobüs seferlerine yenileri eklendi. Ticari açıdan da yatırımcıların gözdesi haline gelen bölgede konut projelerinin içlerinde veya bağımsız olarak hayata geçirilen birimlerde alışveriş ve restoran olanakları sıralanıyor. İncek yeni yapılan çevre yollarıyla da dikkati çekiyor. Çevre yolları, bölgeyi şehirlerarası ulaşım akslarına da yakınlaştırıyor.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181