Ankara-Kırıkkale Yeşil Vadi çalışmaları bitiyor!
Ankara-Kırıkkale arasındaki Kızılırmak vadisinde hayata geçirilen Yeşil Vadi'de sona yaklaşılıyor. Proje ile Orta Anadolu bozkırında enerjisini yeşilden ve sudan alan çağdaş yaşamın tüm imkânlarıyla donatılmış cazip bir yaşam merkezi oluşturulmak hedefleniyor. Proje tamamlandığında bölge hem Ankaralılar hem de Kırıkkaleliler için dev rekreasyon alanları, konutlar, alışveriş merkezleri, spor kompleksleri, dinlenme tesislerinin yer aldığı ortak bir alana kavuşacak.

14 BİN KİŞİ YAŞAYACAK
Proje kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 550 bin metrekare alanda yaptığı ve birinci etabı tamamlanan rekreasyon alanlarında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında ayrıca büyük inşaat firmalarınca modern donatılara sahip yeni yerleşim alanları inşa ediliyor. Bunların başında da projenin öncüsü olan Barışkent&BA Grup geliyor. BA Grup bu alanda Kırıkkale'nin mevcut yapılaşmasına alternatif olacak, tüm şehircilik kuralları içerisinde planlanmış, içinde 14 bin kişinin yaşayabileceği bir yerleşim alanı kuruyor. BA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, hızlı tren ve otoyol projeleri ile birlikte Yeşil Vadi'nin Kırıkkale ve Ankara'nın sosyoekonomik anlamda önemli bir penceresi olacağını söyledi.

TEKNELER YÜZECEK
125 bin metrekare su yüzeyi alanına sahip olan projede Osmanlı Teknesi projesiyle tekne turları da yapılması planlanıyor. Kızılırmak manzaralı piknik alanında koşu ve bisiklet yollarının yanı sıra çocukların atlarla buluşacağı manejler ve çocuk oyun gruptan da yer alacak. Barışkent'in Hirfanlı projesi hakkında da bilgi veren Barış Aydın, Ankara'ya 45 dakikada mesafedeki Hirfanlı Barajı sahilinde sağlık turizmi ile ilgili tüm Anadolu'nun faydalanacağı dev tesisleri hayata geçireceklerini dile getirdi. 

Hakan Gökkaya / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181