Ankara meydanlarına bahar geldi!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’da kişi başına düşen yeşil alan miktarının 22 yılda 2 metrekareden, yaklaşık 20 metrekareye yükselip 10 kat arttığını belirterek, “Aradan geçen bu sürede, Ankara’da nüfus oranının 2 kat arttığını da göz önünde bulundurmak gerekiyor” dedi.

Başkan Gökçek, yolları, parkları ve rekreasyon alanlarıyla daha yeşil bir Ankara için her yıl binlerce yeni ağaç dikildiğini kaydederek, şunları söyledi:
“Göreve geldiğimiz günden itibaren öncelik verdiğimiz konulardan biri olan yeşillendirme çalışmalarına her yıl yenilerini ekliyoruz. Ağaç dikim çalışmalarına, bu yıl da vakit kaybetmeden başladık. Dikim zamanının başlamasının ardından geçen kısa süre içinde ekiplerimizce çınar, ıhlamur, akçaağaç, servi, leylandi, karaçam gibi onlarca türden 25 bin ağacı toprakla buluşturduk. 2016 yılı içinde toplam 100 bin ağacın dikimini tamamlayarak, daha yeşil bir Ankara oluşturacağız.”

Ankaralılara bol oksijenli ve sağlıklı bir ortam sunmak için ağaç dikimlerinin devam edeceğini belirten Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin dev projelerinden olan ANKAPARK’a da 2 ayda 1750 boylu ve geniş yapraklı ağaçlar dikildiğini kaydetti.

AZ SU İSTEYEN ÇALILAR DİKİLİYOR
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan da refüjler ile ana arterlerin yanlarına, uzun ömürlü ve az su isteyen bitkilerden olan çalı gruplarının dikimlerinin de sürdüğünü söyledi. Yaz döneminde hem az su isteyen, hem de sürekli canlı ve yeşil kalan çalıları tercih ettiklerini belirten Bircan, “Genellikle ana arterlerin refüjleri ve yanlarına çalı grubu dikmeyi tercih ediyoruz. Daha az su tüketimiyle ekonomik bir kazanç da sağlamış oluyoruz. 2 ayda 1 milyon çalı grubu dikildi. Yıl sonuna kadar da ardıç, berberis, taflan, altın çanak, ateş dikeni gibi çalı gruplarından oluşan 15 milyon bitkinin dikimini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

İÇ ANADOLU’NUN GÜL BAHÇESİ ANKARA…
Yılın dört mevsimi rengarenk görüntülerin eksik olmadığı Başkent Ankara, nakış nakış işlenen çiçeklerle de bezeniyor. Bircan, 2016 yılı içinde 7 milyon mevsimlik çiçek ve 900 bin gül dikileceğini, şimdiden 2 ayda 728 bin mevsimlik çiçek ile 265 bin gül dikildiğini belirtti.

Mevsimlik çiçeklerin yanı sıra dikilen güllerle de Ankara, İç Anadolu’nun gül bahçesi olacak. Başkent’in dev rekreasyon alanlarına, parklarına, ana arterlerine, bulvar ve caddeler boyunca yan bantlara, yeşil alanlara, kavşak ve göbeklere, refüjlere, çeşitli cins ve türlerdeki bahçe çiçekleri diken ekipler, Eşref Bitlis Bulvarı, Cumhurbaşkanlığı Bulvarı, Sincan Fatih Köprülü Kavşağı gibi ana arterlerin refujlerini de güllerle renklendirecek.
Kuzey Yıldızı, ANKAPARK, Esertepe Parkı, Mogan Park gibi Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinde bulunan dev rekreasyon alanlarına dikilen yazlık çiçekler ise eğlenmek ve dinlenmek için gelen ziyaretçilere görsel bir şov sunacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181