Ankara'nın gayrimenkulde yıldızı parlıyor!
Ankara kentsel dönüşüm projeleri ve yeni markalı konutları ile yeni bir çehreye kavuşuyor. EVA Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık şirketi Ankara Bölge Müdürü Zeynel Akkaya, son 10 yıllık dönemde Ankara'da gayrimenkul sektörü açısından oldukça önemli projeler gerçekleştirildiğini söyledi. Büyük ölçekli kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra peş peşe gerçekleştirilen konut, alışveriş merkezi, otel, ofis projeleri ve kamu yatırımları ile şehrin önemli bir gelişim sürecine girdiğini belirten Akkaya, "Son zamanlarda orta ve üst kesime hitap eden ofis ve işyeri projeleri oldukça önem kazandı.

Eskişehir Yolu, Konya Yolu üzeri, Söğütözü, Çukurambar ve Balgat bölgelerini de kapsayan alan, Ankara'nın yeni merkezi iş alanı olarak tanımlanmaya başladı. Bu bölgelerde var olan binaların doluluk oranı yüksek seviyelerde olup, inşaat halindeki projelerde ise satışlar belli seviyelere ulaştı" dedi.

KONUT İNCEK VE ORANDA
Son yıllarda Ankara'nın özellikle Söğütözü bölgesi ile Eskişehir Yolu ve Konya Yolu üzerindeki arsaların tercih edildiği projelerde ağırlıklı olarak iş merkezi ve AVM konseptlerine sahip karma projeler gerçekleştirildiğini belirten Akkaya, konut yatırımlarının ise İncek, Yaşamkent, Çayyolu, Beysukent ve Oran çevresinde yoğunlaştığını ifade etti. Ankara'da değerlenen ilçelere bakınca Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut, Mamak'ın öne çıktığını belirten Akkaya, "Sincan-Yenikent, Batıkent, Eryaman, Elvankent ve Etimesgut gibi semtlerin de değerlerini yükseltiyor" diye konuştu.

Çayyolu ile Çankaya'yı birleştiren ve İncek bölgesi içinden geçen bulvarın ulaşıma açılması ve yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanmasıyla bölgeye talebin arttığını belirten Akkaya, "Bu bulvar çevresinde Beytepe-İncek bölgesinde de yeni projeler yapılmaya başlandı ve hareketlilik devam ediyor. Bölge Ankara'nın güney ve batı aksı arasında kalan alan olup kısa dönemde bu bölgenin öne çıkacağı düşünülüyor. Çankaya ilçesinde konut satış birim değerleri bölgesel bazda farklılık göstermekte olup metrekare satış fiyatları 2 bin Ura ile 10 bin lira arasında değişiyor. Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde ise bu değerler 1500 lira ile 5 bin lira aralığında" dedi.

YENİ YERLEŞİM ALANLARI
Artan nüfusun ve devam eden göç alımının etkisiyle yeni gelişim alanlarına ihtiyaç duyulduğunu belirten Akkaya, "Kentin yeni gelişim bölgesi güneye ve batıya doğru kayarken, yeni ve değerli yatırım bölgeleri de ortaya çıkıyor. Bu gelişim alanları gelişimini Eskişehir yolu başta olmak üzere, İstanbul yolu, Konya yolu ve Samsun yolu olmak üzere dört ana kol üzerinde yürütülüyor. Ankara'daki yerleşim merkezden dışarı doğru kaymakta olup Çayyolu, Yaşamkent, Beysukent, Ümitköy'deki yerleşimler şehrin batıya doğru büyüdüğünü gösteriyor. Bu büyüme şehrin batısındaki arsa ve arazilerin değerlenmesine sebep oluyor. Eryaman, Bağlıca, Oran, İncek gibi yerler kentin hızla büyüyen alanları olup Altındağ, Mamak semtleri ise TOKİ'nin yaptığı toplu konutlarla şehrin modern yapısına ayak uyduruyor" diye konuştu.

Balgat, Dikmen, Çiğdem, Oran gibi yerleşkelerin ise lüks iş merkezleri, rezidanslar ve nitelikli projelerle öne çıktığım belirten Akkaya, "Bu bölgedeki yapılaşmaların yüksek seviyelere ulaşması neticesinde, bu aks üzerinde bulunmakta olan İncek aksına doğru kayma bekleniyor. Eskişehir Yolu üzerinde, Yaşamkent'ten sonra bulunan ve batıya uzanan bölgede yapılacak olan plan çalışmaları ile özellikle konut yatırımlarının artacağı düşünülüyor. Ayrıca kentin batı ve güney akslarım birleştiren İncek-ÇayyoluYaşamkent aralığında markalı konut projelerinin artarak devam edeceği düşünülüyor. Havalimanı yolu üzerine yakın konumda Akyurt'ta yapılacak olan kongre ve fuar merkezi ile Ankara'ya olan ilgi ve yatırımlar artacak" dedi.

GECEKONDULAR DÖNÜŞÜYOR
Akkaya'ya göre Eskişehir Yolu, Konya Yolu arasında, Çankaya, Yenimahalle ve Gölbaşı ilçeleri sınırları içinde kalan bölgede yeni konut yatırımlarının artması ile bölgeye talebin artması sağlanacak. Altındağ ilçesi sınırları içinde kalan ve Büyük Sanayi olarak adlandırılan bölge ve çevresindeki 1/1000 ölçekli Merkezi İş Alan planlarının uygulamasının yapılması ile bölgenin eski dokusundan kurtularak cazibe merkezi oluşturacağım belirten Akkaya, gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları ile şehrin dokusunun değiştiğini kaydetti.

Ankara'da 3 bin 662 yatak sayısı ile Avrupa'nın en büyük şehir hastanesinin yapılacağı Bilkent Hastane Kampüsü'nün yapımına başlandığım belirten Akkaya, "Etlik Hastane Kampüsü'nün de bitirilmesi ile Ankara'da sağlık sektörü ve turizminin gelişeceği görülüyor. Sağlık sektörünün gelişmesi ve Akyurt'taki kongre ve fuar alının tamamlanması ile birlikte Ankara'da otel yatırımlarının artacağı düşünülüyor. Ankara'da özelikle Ayaş, Haymana ve Kızılcahamam'da jeotermal kaynakları ve kaplıcaları sağlık turizmi için potansiyel teşkil ediyor" dedi.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181