Ankara Ulus’taki Hacı Bayram dolmuş duraklarına modern merkez!
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus’u tarihi dokusuna yeniden kavuşturmak için bölgede sürdürdüğü çalışmalarına, bir yenisini daha ekliyor.
        
Büyükşehir Belediyesi, Ulus’taki Hacı Bayram dolmuş durakları alanına, içinde modern dolmuş durakları, kongre merkezi, bilim müzesi, yeme içme alanları ve butiklerin yer aldığı 5 katlı bir kompleks yapımı için harekete geçti. Projesi hazırlanan kompleks için alanda hafriyat çalışmalarına başlandı.
        
Dolmuş duraklarının bulunduğu alanın, bölgenin en çok görüntü kirliliğine neden olan alanlarından biri olduğunu ifade eden Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Akarpınar Üstün,  “Keçiören, Gölbaşı ve diğer dolmuş hatlarının bulunduğu bu alanı, geçici olarak Bentderesi Kevgirli Caddesi'nin batısındaki alana taşıdık. Uygulama tamamlanana kadar, dolmuşlar oradan kalkacak"dedi.
        
Üstün, kompleksin hizmete açılmasıyla, dolmuşların ring seferlerinin de iptal edileceğini ve çalışmanın, bölge trafiğine çok olumlu bir etki sağlayacağını söyledi. 

90 BİN METREKARELİK KAPALI ALAN
Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında, bölgenin dört bir tarafını tarihi görüntüsüne yeniden kavuşturduklarını belirten Üstün, yaklaşık 1,5 yıl sürmesi planlanan dolmuş durakları projesiyle ilgili şu bilgileri verdi:
         
"Bu kapsamda dolmuş duraklarının bulunduğu 21 bin metrekarelik alanın 15 bin metrekarelik kısmına, 5 katlı ve toplam 90 bin metrekareyi bulan dev bir kompleks kuracağız.
        
5 katlı binanın bodrumdaki 2 katı, yaklaşık 650 dolmuşun hizmet vereceği modern duraklarla donatılacak. Buradan yolcularını alacak olan dolmuşlar, kendi güzergahlarına uygun bölümden çıkarak, trafiği aksatmadan çıkış yapacaklar. Tüm güzergahlar için ayrı bağlantılar yer alacak. Sanatoryum, Hasköy, Etlik, Aktepe, Keçiören, İncirli, İçaydınlık, Gölbaşı, Mamak, Siteler, Akdere, Abidinpaşa ve Seyranbağları duraklarının aralarında bulunduğu 12 hat, bu komplekste yer alacak. "
        
Selçuklu mimarisiyle dikkat çekecek komplekste, dolmuş duraklarının dışında sergi salonları, bilim müzesi, toplantı salonları, butikler gibi çok sayıda donatının da bulunacağını belirten Üstün, dolmuşa binmek için merkeze gelen vatandaşların, aynı zamanda burada rahatça vakit geçirebileceklerini kaydederek, “Kompleks, sosyal donatı alanlarıyla da yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlayacak” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181