Ankara'ya 350 bin nüfuslu yeni ilçe geliyor!
Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı ve Etimesgut ilçeleri sınırlarında bulunan Velihimmetli ile Halaçlı mahallelerine başkentin yeni ilçesini kurmak için harekete geçti. 2012 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, 2015 yılında da Bakanlar Kurulu ile kentsel dönüşüm alanı ilan edilen 2 bin 75 hektarlık alana tam 110 bin adet konut inşa edecek.

GOLF SAHASI OLACAK
Yüzde 85'i Büyükşehir, yüzde 15'i ise özel mülkiyet olan bölgede 350 bin kişinin ikamet etmesi hedefleniyor. Projenin tamamlanması ile Ankara yeni bir ilçeye kavuşmuş olacak. İncek'e 10, Çevre yoluna ise 8 kilometre uzaklıkta kurulacak şehirde ayrıca; golf sahaları, küçük sanayi bölgeleri, ticaret merkezleri, kamu hizmet alanları, okullar, kültür merkezleri ve hastane gibi halkın ihtiyacına yönelik tesisler inşa edilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek proje kapsamında inşa edilecek konutların ortalama büyüklüğü ise 130 metrekare olacak.

GÜCÜ YETEN ENGELLESİN
Başlangıçta "Güney Kent" olarak planlanan yeni ilçenin ismi, Yavuz Sultan Selim'e dil uzatarak "kanlı, zalim" diyen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdemin, "Köprünün adını Pir Sultan Abdal Köprüsü' yapana kadar siyaseti bırakmayacağım" ifadelerinin ardından Yavuz Sultan Selim olarak belirlendi. Konu ile ilgili tweet atan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankara'da yeni kurulacak mahallenin adını Yavuz Sultan Selim koyacağız. Gücü yeten hırt engellesin" dedi. 

Aykut GÖREN/Sabah Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kaya 8 yıl önce

Sen nasıl bi baskansin da vatandasina hirt dersin

Avatar
Mehmet tok 7 yıl önce

Adamın siyasetteki amacına bak. Böylesinden memlekete ne hayır gelir.

Avatar
uzuner 8 yıl önce

Yakisiiiiir melih baskanim

Avatar
yesüken 8 yıl önce

Az bile demiş :)

Avatar
Mehmet tok 7 yıl önce

O nasıl bir milletvekili ki atasına eli kanlı der.

Avatar
Sezo 7 yıl önce

Bravo başkan hırta kurban olsun

Avatar
Sezo 7 yıl önce

Sen git siyasetini iranda yap

Avatar
Mehmet tok 7 yıl önce

O nasıl bir milletvekili ki atasına eli kanlı der.

banner182

banner181