Ankara'ya yabancıyı çekecek formül 'doğrudan uçuş'!
Ekonomisinin yüzde 65’i inşaat sektörüne dayalı Başkent Ankara’da inşa edilen projeler yalnızca Ankara değil diğer şehirlerden de yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ankaralı sektör temsilcileri ise özellikle yabancıların konut tercihinde ilk sıralarda yer alan Türkiye’de Başkent’in öne çıkarılmasını, formülün de ‘doğrudan uçuş’ları artırmada olduğunu vurguluyor.

Başkent konut sektörünün ürettiği ‘ileri düzey’ konutlarla İstanbul’un çok ilerisinde olduğunu ifade eden Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, buna karşın Ankara’da konutların değerinin altında satıldığının altını çizdi.

“İstanbul’da küçük metrekareler abartılı fiyattan satılıyor”
Altuntaş, “Başkent Ankara, konut anlamında dünya standartlarını yakalamış durumda. Metropol İstanbul’a oranla daha büyük metrekarelerde, daha donanımlı ve kaliteden ödün vermeden üretilen projeler, değerinden çok daha düşük fiyatlarla alıcıyla buluşuyor. Şu an 4’ü devam eden, 4’ü proje aşamasında toplam 8 proje üretiyoruz. Projelerimizden Ankara’nın yeni gözde yerleşim yerlerinden Beytepe’de inşa ettiğimiz Parktepe Evleri’nde de durum böyle. Kalitenin bir ayrıcalık değil, hak olduğu felsefesiyle ürettiğimiz konutlarımızda, kaliteli kurgu ve titiz alt yapımızla 100 yıla yakın garanti veriyoruz. İstanbul’dan ziyarete gelen konuklarımız, satış fiyatlarımızı duyunca hayret ederek, İstanbul’da daha küçük metrekarelerin abartılı fiyatlarla satıldığını söylüyor” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda Ankara’yı ziyaret eden İstanbullu bir dostunun Parktepe Evleri’ni görünce çok beğenerek daire aldığını ve Başkent’e yerleşmeye karar verdiğini anlatan Altuntaş, şunları söyledi:

“Yerli yetmez yabancı yatırımcıyı da Ankara’ya çekmeli”
“İstanbul’da yaşayan çok sayıda kişiden yatırım için Ankara’yı tercih ettiklerini duyuyorum. Bu Başkent konut sektörünün ne kadar ileride olduğunu gösteriyor. Ancak yerli yatırımcının Ankara’nın konut değerini artırmaya yeteceğini düşünmüyorum. Mutlaka yabancı yatırımcıyı Başkent’e çekecek adımlar atılmalı. Bunun öncelikli yolu da kentin en büyük sıkıntılarından ‘doğrudan uçuş’ probleminin çözülmesinden geçiyor. Evet, Ankara’dan birkaç ülkeye doğrudan uçuş mevcut. Ancak bu sayısının mutlaka artırılması, konut sektörüyle ‘flörtte’ olan ülkelerin de bu kapsama alınması gerekiyor. Aktarmalı olarak Dubai ve Katar yaklaşık 7 saat, Almanya 5 saat, İsviçre 6 buçuk saat sürerken, kardeş ülke Azerbaycan’a gitmek bile aktarma nedeniyle saatler alıyor. Doğrudan uçuşlar sayesinde bu süreler kısalacak, yatırımcının önü de açılmış olacak. Sabah Katar’daki evinden çıkan yabancı yatırımcı uçağa atlayıp Ankara’ya gelerek, konut projelerini gezip akşam yeniden evine dönebilecek. Yabancı yatırımcılar, özellikle gayrimenkule yatırım kararı alırken ilk seçenek olarak, küresel anlamda daha çok bilinen İstanbul’u dikkate alıyor. Yabancı yatırımcının rotasını doğrudan uçuşlar sayesinde bilinirliği artacak Ankara’ya çevirmek mümkün.”

Milliyet
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181