Ankara'ya yeni bir kültür merkezi inşa ediliyor!
Çayırhan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 yıldır yapılamaması ve atıl durumda kalması nedeniyle halkın ihtiyacını da göz önünde bulundurarak, tamamlamak için çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, projeyi daha işlevsel hale getirerek, yeniden inşa çalışmalarına başladı. 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, ilk etapta eski yapının yıpranmış ve dökülmüş kaplamalarının sökülerek, bitişiğine ilave bir bölüm yapıldığını söyledi.
Üçpınar, bina dış cephe ısı yalıtımının yapıldığını, zemin düzenlemesi tamamlanan binanın duvarlarında sıva çalışmalarının yapıldığını ve boya hazırlığının devam ettiğini belirtti. Üçpınar, salonun havalandırma kanallarının imalatının tamamlandığını, dış cephe çalışmalarının başladığını anlattı. Üçpınar, Çayırhan Kültür Merkezi’nin en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılacağını bildirdi.

1000 KİŞİ KAPASİTELİ
Yaklaşık 1000 kişi kapasiteli Kültür Merkezi, 1700 metrekare alan üzerine kurulacak. Merkezde fuaye alanı, düğün salonu, tam teşekküllü mutfak, mescid, yönetim odaları, depolar ve otopark yer alacak. İnşaat alanında ayrıca peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Kültür merkezinin dış cephesine de beton çini kaplama yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181