Başkan Yenimahalle'nin sorunlarını Cumhurbaşkanı'na anlattı!
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen ve yaklaşık yarım saat süren toplantıda Yaşar, ilçenin sorunlarıyla ilgili hazırladığı dosyayı Erdoğan'a takdim etti. Fethi Yaşar, Erdoğan ile 'Şentepe Vericileri', Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi' ve Yenimahalle Hükümet Konağı' sorunlarını görüşerek, destek talebinde bulundu. İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı da olan Yaşar, TBMM'de 2 yıldır bekleyen Belediyeler Yasası ile ilgili de destek beklediklerini belirtti.

Yaşar, ziyareti sırasında belediyenin meslek edindirme kursları olan YENİMEK kursiyerlerinin hazırladığı bir tabloyu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etti.

Yaşar ziyaretin ardından basma açıklamalarda bulundu. Yenimahalle'nin sorunlarına ilişkin bir ziyaret gerçekleştirdiğinin altını çizen Yaşar, şöyle konuştu: "Bugün Yenimahalle Belediyesi ve İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. Yenimahalle'nin bazı sorunları vardı. Desteklerini istedim. Olumlu bir görüşme gerçekleşti. Kendisine Tepekule ile ilgili düşüncelerimi aktardım. Hatta balkona çıktık Tepekule'yi gördü. Bahsettiğim sorunların hepsini yazdırdı, gerekli talimatları vereceklerini söyledi."

Yenimahalle'nin 3 sorununu anlattı

Başkan Yaşar'ın, çözülemediği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kadar gittiği Yenimahalle'nin çözüm bekleyen sorunları şöyle:

ŞENTEPE TELEVİZYON VERİCİLERİ:

Kentin siluetini bozan bölgelerden olan Şentepe'deki televizyon vericileri 4 yıldır tüm girişimlere rağmen çözüme kavuşturulamadı. Yaşar, istanbul Çamlıca'daki vericilerin kaldırılmasının gündeme geldiği 2012 yılında aynı uygulamayı Başkent'te de hayata geçirmek için düğmeye basmıştı. Vericilerin kaldırılması için o günden bugüne yönünde adım atılmayınca, belediye, bir süre ertelediği Şentepe'deki 'Tepekule' projesi için çalışmalara başlamış, yaklaşık 200 gecekonduyla anlaşarak yıkım işlemlerini tamamlamıştı. Yaşar, 2014 yılı için vericilerde kiracı olan şirketlerden taşınmaları yönünde söz aldıklarını fakat şirketlerin taşınmadığını belirtmişti. Görüşmede, istanbul Çamlıca ile Çanakkale örneğini veren Başkan Yaşar, benzer bir projeyi de kendilerinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla yürütmek istediklerini bu anlamda destek beklediklerini söyledi

YAMAÇEVLER KENTSEL DÖNÜŞÜM

Karşıyaka Mezarlığı civarındaki yaklaşık bin 300 gecekondunun bulunduğu Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi bir yıldır Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak kararı bekliyor, ilçe belediyelerinin kentsel dönüşüm yaparken Büyükşehir'e bağlı olması ve alanda kamu mülkü bulunması halinde Bakanlar Kurulu'nun kararı gerekiyor. Yenimahalle'deki en büyük gecekondu bölgesi olan alanda da gecekonduların kaldırılarak yerine modern konutların yapılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde onay işlemlerinin uzun sürmesi uzlaşma, plan, proje ve inşaat süreleriyle projelerin uzun yıllar sürdüğüne dikkat çeken Fethi Yaşar, bu projeye ilişkin de Bakanlar Kurulu'ndan kararın alınması için destek talep etti.

YENİMAHALLE HÜKÜMET KONAĞI

Fethi Yaşar görüşmesinde, Kaymakamlık binasına ilişkin projeyi de iletti. Eski olan Kaymakamlık binasının yerine kaymakamlığa bağlı tüm müdürlüklerin bir arada toplanacağı, belediyeye yakın bir alanda hükümet konağı inşa edilmesini talep eden Yaşar, gerekli plan ve proje işlemlerinin tamamlandığını söz konusu binanın bir an önce ilgili kurumlar tarafından yatırım programına alınarak inşaası için | destek beklediklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti.

Dilvin KAYGUSUZ / Habertürk Ankara Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181