Bilkent şehir hastanesine ulaşım için ilk kazma vuruldu!
Ankara Büyükşehir Belediyesi,  Bilkent'te yapımı devam eden ve çok sayıda hastaneyi bünyesinde bulunduran 3 bin 700 yataklı Şehir Hastanesi'ni kentin dört bir yanına bağlayacak ve 33 kilometre uzunluğunda bulvarlar, 29 köprülü kavşak, geçit ve 2 tünelden oluşan dev proje için ilk kazmayı vurdu. Büyükşehir Belediyesi, çalışmalara, projenin en büyük kavşağı olan ODTÜ Teknokent Kavşağından başladı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, ODTÜ Teknokent Kavşağı’nın 3 katlı olacağını ve 2 köprü ile 2 alt geçitten oluşacağını belirterek, “Projeyle, hastane kampüsünün doğusunda yer alan, özellikle hastane girişinin olduğu bu kavşakta, trafiğin rahatlatılması amaçlanmıştır. Burada yapılacak köprülü kavşakla, Eskişehir Yolu üzerindeki Diyanet Camii bölgesinden gelen araçların, Bilkent istikametine ve Sağlık Kampüsü güneyinde açılacak yeni bulvara kesintisiz olarak devam etmeleri sağlanacak” dedi. Vedat Üçpınar, bu kavşak kapsamında imal edilecek sanat yapılarıyla ilgili şu teknik bilgileri verdi: “255 metre uzunluğunda, 2 şeritli bir köprü; 320 metre uzunluğunda 2 şeritli bir köprü, 275 metre uzunluğunda 2 şeritli altgeçit (battı-çıktı), 200 metre uzunluğunda 2 şeritli altgeçit (battı-çıktı) imal edilecek.”

Yapımına başlanan dev projenin en büyük kavşağı olan 3 katlı ODTÜ Teknokent Kavşağı’nda fore kazık imalatlarının başladığını, toplam 800 fore kazık çakılacağını belirten  Üçpınar, çalışmaların önümüzdeki günlerde hızlanacağını ve 4 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini  söyledi. 

-“AMAÇ, ŞEHİR HASTANESİNE ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRMAK-
Üçpınar, Hastane Bölgesi’ni çevreleyerek dört bir tarafa yayılacak bulvarların toplam uzunluğunun 33 kilometreyi bulduğunu, yolların üzerinde de tüneller, katlı köprülü kavşaklar, menfezler, köprüler ve “U” dönüşlerinden oluşan, toplam 29 yapının yer alacağını bildirdi.

Şehir Hastanesi’ne ulaşımın, mevcut durumda sadece Eskişehir Yolu’ndan sağlanabildiğini, ancak yapılan planlamalarla, bu ulaşımı Ankara’nın diğer tüm akslarına yayarak, Eskişehir Yolu'nun yükünü azaltmayı amaçladıklarını ifade eden Üçpınar, “Hastaneler bölgesine, vatandaşların doğu, batı, kuzey ve güneyden rahat ulaşabilmesini sağlamayı hedefliyoruz” dedi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181