Çankaya Belediyesi'nde projeler halka soruluyor!
Göreve geldiği yaklaşık iki senelik dönem içerisinde yaptıklarını ve yapmak istediklerini anlatan Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen, birçok konuda bizi aydınlattı. Başkan Taşdelen, Maltepe'de bulunan Yılmaz Güney Sahnesi'nin yıkılarak yeniden yapılacağını duyurdu. Taşdelen, önümüzdeki günlerde Oran'da Fikret Otyam Kültür Merkezi ve Mustafa Kemal Mahallesi'nde 1000 kişilik yeni kültür merkezinin yapılacağı müjdesini de verdi. Başkan Taşdelen, planlanan projeler arasında da Çiğdem ve Birlik Mahalleri'nde iki yüzme havuzu olduğunu, altı kreş ve gündüz bakımevi ve 2016 yılında ilçe içerisinde 16 park yapacaklarını söyledi.

Park sayısı 500 oldu
255 sokak ve beş park için 269 bin metrekare renkli desenli asfalt kaldırım yaptıklarını belirten Başkan Taşdelen, "Bugüne kadar, toplam 272 bin ton asfalt kullandık" dedi. Okul, muhtarlık, durak ve ibadethanelerin yenilendiğini de ifade eden Alper Taşdelen, şöyle devam etti: "İlçemizde yeşil alan sayısını artırarak vatandaşlarımızın nefes alabileceği, spor yapabileceği, dinlenebileceği alanlar oluşturduk. Park sayımızı 500'e çıkardık. 2016 yılında da 16 park daha yapacağız.

Yeni Çankaya Evleri
21. yüzyılın halkevleri olarak niteleyebileceğimiz Çankaya Evi'ni Türkkonut, Ümitköy, Çayyolu ve Cebeci'de açtık. Bugün 21 Çankaya Evi'nde emlak danışmanlığı, grafik tasarım, web tasarım gibi meslek kurslarından takı, resim, seramik gibi hobi kurslarına kadar 97 ayrı branşta ve çeşitli dallarda kurslar açtık. Türkiye'de yerel yönetim düzeyinde en büyük kreş hizmeti veren belediye, Çankaya Belediyesi olmuştur. 11 kreşimiz ve dört etüt merkezimizle 1500 çocuğumuza hizmet veriyoruz.

Mor Bayrağı aldık
Belediyemiz, CHP'li belediyelerin toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayacak proje ve çalışmaları hayata geçirmesini teşvik etmek amacıyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlünun talimatıyla başlatılan Mor Bayrağı almayı hak eden ilk yerel yönetim oldu. Ankara'nın ilk biyolojik göletini Ahlatlıbel Tesisleri'mizde 518 metrekare alan üzerine inşa ettik.

Ücretsiz internet
Yeni sistem çöp konteyneri uygulamasıyla temizlikte Avrupa kalitesini bölge bölge yaygınlaştırarak konteyner sayısını 684'e ulaştırdık. İlçemizde yılda yaklaşık 17 bin vatandaşımız ücretsiz hizmet alabildiği halk sağlığı merkezi açtık. Kamusal alanda bir ilk olarak ücretsiz WiFi kullanımı sağladık. 'Hoş Geldiniz Masası'nı hizmete açtık ve iş takibinde bekleme süresini ve bürokrasiyi en aza indirdik. 'Hoş Geldin Bebek' projesiyle geliri düşük ailelere destek verdik. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak için kitaplar hazırladık.

Katılımcı belediye
Çankaya Belediyesi olarak katılımcı belediyecilikte İsveç modelini kendimize esas olarak aldık. Mahallelerde hayata geçireceğimiz projeleri halka sorduk. Çiğdem Mahallesi'ndeki halı saha yerine ne yapılacağı konusunda referandum, Yaşamkent'te Yaşar Kemal Parkı'nm projesi, Ümitköy Seralar Bölgesi'n de Çiçek Pazarı olarak düzenlenmesinde esnaf kararı bunlar arasında yer alıyor. Sivil toplumla ortak akılda birleştik. Belediyemizin 5 yıllık stratejik planını tüm paydaşlarımızla aynı masa etrafında konuşarak hazırladık.

Milliyet Business Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181