Çubuk Barajı'nın çevresi yeniden düzenleniyor!
Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyal aktivitelerini sağlıklı ve huzurlu alanlarda geçirmeleri için yürüttüğü yeşil alan çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda uzun yıllar boyunca Ankaralıların içme suyu ihtiyacını karşılayan ve 1994 yılında içme suyu envanterinden çıkarılan Çubuk 1 Barajı’nın çevresi de düzenlenerek, mesire alanı olarak kullanıma açılacak.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yürütülen düzenleme ve yenileme çalışmaları kapsamında, alanda kullanım ömrünü doldurmuş ve atıl vaziyette bulunan restoran, büfe ve bekçi kulübeleri yıkıldı.

Büyükşehir belediye yetkilileri bazı çevrelerin iddia ettiği gibi baraj alanı içinde kalan Atatürk Köşkü'nün yıkılmasının söz konusu olmadığını, Atatürk Köşkü'nün aslına uygun bir şekilde restore edilerek korunacağını bildirdiler.

TÜRKİYE’NİN İLK BARAJLARINDAN
1936 yılında inşa edilerek işletmeye açılan Çubuk 1 Barajı, uzun yıllar Ankara'ya içme suyu temini, taşkın koruma ve rekreasyon amaçlı hizmet verdi. Baraj, aşırı kirlenmeleri maruz kaldığından 1994 yılında DSİ tarafından içme suyu barajlar envanterinden çıkarılarak, taşkın önleme amaçlı olarak hizmet vermeye devam etmesi uygun görüldü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181