Esenboğa metrosu Çubuk'a kadar uzayacak!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yeni yapılacak Esenboğa Havalimanı Metrosu'nu 2016 yılı içerisinde tamamlanacak olan Keçiören Metrosu'na entegre edecek. Keçiören Metrosu'na binen vatandaşlar Kuyubaşı İstasyonu'nda aktarma yaparak Esenboğa Havalimanı'na gidebilecek. Havaray ile ilgili yeni bir karar alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, daha önce 20 kilometre uzunluğundaki metro hattını sadece Esenboğa Havalimanı ile sınırlandırmayarak Çubuk'ta inşa edilen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kampüsü'ne kadar uzattı. Böylelikle Havaray Metrosu'nun uzunluğu 27 kilometreye kadar ulaştı.

5 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK
Bakanlık metro çalışması ile ilgili tüm proje çalışmalarını 2016 yılının ortalarına kadarına kadar bitirmeyi planlarken metronun yapı ile ilgili ihaleye de yine bu yılın ikinci yarısında çıkmayı hedefliyor. Havaray Metrosu'nun 5 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. 

Gazete Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181