Etimesgut'ta mahalle sayısı 33'ten 38'e yükseldi!
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel başkanlığında toplanan belediye meclisi Bağlıca, Yapracık, Şehitali, Aşağı Yurtçu ve Balıkuyumcu Mahalleleri sınırlarında değişiklikler ve bölünmeler yaparak, 5 yeni mahalle daha kurulmasına karar verdi. Kamu hizmetlerinin daha etkin ve hızlı ulaşmasını amaçlayan bu değişikliği içeren karar, belediye meclisince oybirliğiyle kabul edildi.

DAHA ETKİN HİZMET
Başkan Demirel, 2014 yılında büyükşehir yasasında yapılan değişiklikle 5 yeni mahallenin Etimesgut Belediyesi sınırlarına dahil edildiğini hatırlatarak, "Bu 5 mahallemizle birlikte Yapracık Mahallemizin sınırlarının yeniden belirlenmesi ve yeni mahallelerin oluşturulması ihtiyacı doğdu. Turkuaz ve Toki Yapracık Konutları diye adlandırılan bölgelerimizde binlerce insanımız yaşıyor. Ancak bu bölgelerin mahalle statüleri yok. TOKİ Yapracık diye adlandırılıyor ama Aşağı Yurtçu Mahallesi sınırları içinde kalıyor. İsim ve yer karışıklıkları yaşanıyor. Bunların önüne geçmek, muhtarlık ve diğer kamu hizmetlerinin daha sağlıklı ve hızlı alınmasını sağlamak amacıyla böyle bir düzenlemeye gittik. Yeni mahallelerimizin isimlerini verirken eski isimlerinden de yararlandık. Yeni mahallelerimizin isimlerini Atayurt, Ulupınar, EtiYaşam, Orhun ve Turkuaz olarak belirledik. Tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Anadolu Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181