Galleria Ankara AVM yeniden inşa ediliyor!
1995 yılında açılan ve Ankara'nın üçüncü alışveriş merkezi olma özelliği taşıyan Galleria yeniden inşa ediliyor. Süleyman Demirel'in o yıllarda açılışını yaptığı projenin detaylarını Besa Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci anlattı.

Başkent'te sayısız alışveriş merkezinin "yükseldiği bu zamanda, Ankara'nın ilk AVM'lerinden olan Galleria yeni konseptiyle hizmete girmeyi planlıyor. 1995'de açılan Galleria, Atakule ve Karum'dan sonra Başkent'in en eski üçüncü alışveriş merkezi olma özelliği de taşıyor. Galleria'nm, açıldığında Çayyolu ve Ümitköy'ün şu anki gelişmişliğinden uzakta olduğuna değinen Efe Bezci, "Büyüklerimizden duyduğumuz bir çok anıya şahitlik etmiş olan AVM, önümüzdeki yılda yeniden hizmete girecek" diye konuştu.


"ÜMİTKÖY'ÜN GELİŞİMİNİ BELİRLEDİ" 
Ankara'nın üçüncü AVM'si Ümitköy'de yükselirken; o alanın Başkent'in sınırları dışında olduğunu anlatan Bezci, şöyle devam etti: "Ümitköy şimdi bir çok insanın yaşadığı, ticari ve sosyal bir yaşam alanı oldu. Buranın gelişmesinde Galleria'nın önemi yadsınamaz. İlk AVM sineması da burada yükseldi. Bu da insanların bu bölgeyi bir cazibe merkezi olarak görmesine neden oldu. Şimdi burada Ümitköy'ün ilk sokak AVM'sini inşa edip eski ruhuyla yeni ruhunu bütünleştirici bir konsept uygulayacağız. Çok yüksek bir AVM düşünmedik. 5 katlı olarak inşa edilecek. Bu sayede daha sıcak bir ortam oluşacak ve cadde mağazacılığı da yaşatılmış olacak. Bunun yanı sıra iş ve yaşam alanı bir arada olacak. Zaten dünyada da artık trend bu yönde."

''Açılışını Süleyman Demirel yapmıştı''
BESA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci 1995 yılına uzanarak Ümitköy ve Çayyolu'nun gelişimini şunları kaydetti: "Ümitköy'de Galleria'yı yaparken Murat Karayalçın Belediye Başkanıydı. Bana bu bölge çarşı olmayacağını söyledi. Sonra Melih Gökçe belediye başkanı oldu. O da aynı şekilde burad çarşı yaparsam iş yapmayacağını ve batacağın söyledi dinlemedim. Bu çarşı ilklerden biriydi. Bu sırada İstanbul'da da Galleria yapılmıştı. 15 günde bir gidip inşaatı inceliyordum. Öğrenciliğimden beri hedefim AVM yapmaktı. İnşaata başladığımda bu alanda 3 metrelik bir yol vardı ve imarlı, yeni yerleşim bölgesiydi. Ekonomik seviyesi iyi olan bölgeydi. Dünyada şehirler hep batıya doğru bi Orası da Ankara'nın batısıydı. Açılışını o dönem Süleyman Demirel yapmıştı ve Türkiye'de bir ilk olduğunu söylemişti."

Dilara AYDOĞDU/
Habertürk Ankara Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fazilet kucukkaya Samsung 8 yıl önce

Satış veya kiralama şartlarının nedir?

Avatar
Özdalteke 7 yıl önce

Fesfurt bölümü fiyat ne kadar

banner182

banner181