Geleneksel Ankara evlerinden oluşan yeni bir şehir kurulacak!
Hacıbayram'ı çevreleyen tepelere yeni bir şehir Büyükşehir, gecekondulardan kurtulamayan Hıdırlıktepep Atıfbey ve İsmetpaşa için düğmeye bastı. Başkan Gökçek, bu üç bölgeye Ankara evleriyle yeni bir şehir kuracaklarını ifade etti. Periscope'ta vatandaşların sorularını cevaplandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulus'ta kentsel dönüşüm kapsamında yapılan düzenlemelerin son durumu hakkında açıklamalar yaptı.

Gökçek, Hacı Bayram ve çevresinde yapılan işlerin ağn gitmesinin en büyük sebebinin Mimarlar Odası'nın sergilediği tutum olduğunu belirterek, "Hacı Bayram'a başladık ama işlerimiz çok ağır gitti. Ağır gitmesinin nedeni; plan yapıyorsunuz, yaptıktan sonra Mimarlar Odası hemen dava açıyor. Mahkemelerde bu işleri kazanamıyoruz. Hacı Bayram'a ne zaman gitsem, vatandaşlar teşekkürlerini sunuyor. Ama ideolojik saplantılı kişilere, ağzımızla havada kuş tutsak, projemizi kendimizi beğendirebilmemiz mümkün değil. Ulus projesi Hacı Bayram'ın etrafına doğru yayılacak" diye konuştu.

BİN 100 GECEKONDU YIKILDI
Geçtiğimiz ay içinde Hıdırlıktepe'de bin 100 civarında gecekonduyu yıktıklarını ifade eden Gökçek, "Hıdırlıktepe, Atıfbey ve İsmetpaşa. Hacı Bayram'ın etrafını kapsayan 3 gecekondu mahallesi. Biz buradaki konutların hepsini kamulaştırıp buraya birer ikişer katlı, içi beton, dışı tamamen Ankara evi görünümünde ahşaptan evler yapacağız ve orada yeni bir şehir doğacak" dedi.

AİLELER SIRAYA GİRECEK
Muhafazakar ailelerin buradan ev sahibi olmak isteyeceğini vurgulayan Gökçek, "Bunun için kamulaştırmalar devam ediyor. Aslında buraların değeri düşük ama biz buraya el attığımız zaman fiyatları fırlayıp gidiyor. Vatandaşla anlaşıyorsunuz, arsayı alıyorsunuz, anlaştığınız zaman 400-500 liraya alıyorsunuz, mahkemeye gidince 2 bin liraya 3 bin liraya geliyor. Mahkemeye gittiği zaman bilirkişiler objektif davranmıyor. Bu işleri çözmek de biraz sabır istiyor" diye konuştu.

ULUS'TA 6 BİNA YIKILACAK
Ulus'ta Atatürk Heykeli'nin etrafındaki binaların durumu hakkında da konuşan Gökçek, "100. Yıl Çarşısı, Ulus Çarşısı Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Anafartalar Çarşısı ve Gümrük Tekel Bakanlığı ile hal binası var. Bu 6 kitle tamamen yıkılıp ortadan kalkacak. Hal yeniden daha modern yapılacak. Heykel'in bulunduğu yerin tamamen altında 2 katlı bir çarşı olacak. Ayrıca meydanın kenarında da Ankara konakları tarzında kafeler yer alacak. Gerçekten mükemmel bir proje haznlıyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde Ulus esnafı ile bir araya geldik, değişik alternatifler ortaya koyduk, onlar da koydular. Esnaf bizim kardeşimiz, biz onları kesinlikle mağdur etmek istemiyoruz. Ama bazı esnaf arkadaşlarımız, bize karşı ılımlı yaklaşım içinde bulunmuyor. Örneğin 100. Yıl Çarşısı esnafı, bu konuda biraz daha 'biz çıkmayız, gitmeyiz' yaklaşımında. Oraları mecburen kamulaştnacağız. Onlarla da herhangi bir pazarlığa girmeyeceğiz" dedi.

ULUS ESNAFINA ÇAĞRI
Gökçek, daha sonra şunları söyledi: "Ulus esnafı kardeşlerimize şunu söylüyorum; oturalım, konuşalım, bu esnafa elimizden gelen desteği yapmamız lazım ama onların da bize destek olması lazım. 100. Yıl Çarşısı'nda bunu pek göremiyoruz, şimdiden oradaki arkadaşlara istirham ediyorum, projemizi yürüten Pınar Hanım'la anlaşmaya çalışın, yeni projelerin içerisinde yer alın, aksi takdirde biz burayı kamulaştırıp çıkarız. Aksi takdirde sonra pek şansınız kalmaz. İnşallah bu projenin bu yıl içerisinde süratle yürüdüğünü göreceksiniz." Gökçek, Keçiören Cumhuriyet Kulesi'nin anten kulesi olması için de RTÜK'le görüştüklerini, başkent için en yararlı yatırımın bu olacağını düşündüklerini ifade etti.

Sabah Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181