Kanal Ankara projesi iptal edildi!

Melih Gökçek'in mega projeler arasında gösterdiği Kanal Ankara projesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna tarafından iptal edildi.

Kanal Ankara projesi içinde yer alan, Vadi Ankara-Su Kanalı, Ana Dere Regülasyon Yapısı, Yan Dere Bağlantı Yapıları ve Yağmursuyu Kuşaklama Hattı ihalesi 13 Ekim tarihinde yapılmış ve ihaleyi 89 milyon lirayla İncekaya İnşaat ve Enam İnşaat Ortaklığı kazanmıştı.

Kanal Ankara projesi ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, "İhale; görevli belediye başkanının istifayla boşalması ve yerine yeni seçilen belediye başkanının ilke olarak harcamaların etkin, verimli ve kamu kaynağı israfına yol açmayacak şekilde kullanılması esas alınarak bu ihale kapsamında yapılacak harcamaların da, daha öncelikli ve elzem projelere harcanması için iptal edilmiştir.” denildi.

Ankaralıların merakla beklediği projeler arasında gösterilen Kanal Ankara projesi böylece başlamadan bitmiş oldu. Özellikle projenin güzergahındaki arazi yatırım amacıyla alanların ciddi bir değer kaybına uğraması da kaçınılmaz oldu. 

Kanal Ankara projesinin ardından iptal edilip edilmeyeceği bir başka projesi ise Ankapark olarak gösteriliyor. Ankapark ile ilgili nihai karar ise henüz verilmedi.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181