Keçiören Bulvarı'nın ilk etabı tamamlandı!
Fatih Köprüsü’ne alternatif olacak Yeni Keçiören Bulvarı’nın, Keçiören trafiğini yüzde 40 oranında rahatlatacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, “2 köprü, 1 alt geçit ve 1 hemzemin kavşaktan oluşan 3 katlı Basınevleri Kavşağı, 3 ay gibi kısa sürede 400 kişilik ekip ve onlarca iş makinesiyle 7/24 çalışılarak tamamlandı. Pazartesi günü Basınevler Kavşağı, trafiğe açılarak hizmete girecek” dedi.

Yeni Keçiören Bulvarı’nın birinci etabı olan Basınevleri bölümünde yapılan çalışmaları anlatan Vedat Üçpınar, şu bilgileri verdi:
“Basınevleri tarafında Selçuklu Caddesi ile yeni bulvar arasında 420 metre uzunluğunda bir köprü ve yine Selçuklu Caddesi ile Gülhane Caddesi yönünde yaklaşık 250 metre uzunluğunda bir köprü yapıldı. Ayrıca Gülhane Caddesi ile Basın Caddesi arasında 2 geliş-2 gidiş olmak üzere bir alt geçit yapılarak, tüm bu sanat yapılarının bulunduğu kavşakta depolama alanının yüksek olması için 50 metre çapında hemzemin kavşak yapıldı.”

Basınevleri bölümünde yapılan, Selçuklu Caddesi ile Gülhane Caddesi yönündeki, yaklaşık 250 metre uzunluğundaki köprünün trafiğe açılacağını, Selçuklu Caddesi ile yeni bulvar arasındaki 420 metre uzunluğundaki köprünün de projenin ikinci etabı olan Samsun Yolu kesişimi çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmete gireceğini anlatan Vedat Üçpınar, Samsun Yolu kesişiminde ise1 köprü ve 2 alt geçit yapımı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

TRAFİK GÜZERGAHI NASIL OLACAK?
Selçuklu, Gülhane ve Basın caddeleri kesişiminden başlayıp, Samsun Yolu’na kadar yapımı devam eden yaklaşık 800 metre uzunluğunda, 2’şer şeritli ve çift yönlü olacak Yeni Keçiören Bulvarı’nın Basınevleri tarafındaki ilk etabının tamamlanarak trafiğe açılmasıyla, Aydınlıkevler yönünden Gülhane Caddesi yönüne, yeni yapılan alt geçitle ulaşım sağlanacak.

Yine Aydınlıkevler yönünden Basın Caddesi ve Selçuklu Caddesi yönlerine hemzemin kavşakla geçiş yapılabilecek. Selçuklu Caddesi’nden Gülhane Caddesi’ne, yeni yapılan köprüyle geçiş sağlanacak. Selçuklu Caddesi’nden Aydınlıkevler ve Basın Caddesi yönlerine hemzemim kavşakla ulaşılabilecek. Basın Caddesi’nden tüm yönlere hemzemin kavşakla geçiş yapılabilecek. Gülhane Caddesi’nden Selçuklu ve Basın caddeleri yönlerine hemzemin geçişle ulaşılabilecek. Ayrıca Gülhane Caddesi’nden Aydınlıkevler yönüne, yeni yapılan alt geçitle ulaşım sağlanacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181