Keçiören Metrosu’nda ilk test sürüşü yapıldı!
Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Metrosu’nun yılsonunda hizmete gireceğini, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talebi üzerine Metronun Çubuk’a kadar uzatılacağını, Atatürk Kültür Merkezi’nden de Kızılay’a kadar 3,5 kilometre daha ilave yapılacağını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Milletvekilleri, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle Keçiören Metrosu’nun ilk test sürüşü gerçekleştirildi.

Test sürüşü öncesi Keçiören Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Başbakan Yıldırım, vatandaşlara çok önemli müjdeler verdi. Keçiören Metrosu’nun yılsonunda hizmete gireceğini belirten Başbakan Yıldırım,  “Buradan 27 kilometre Çubuk’a kadar da metroyu uzatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Atatürk Kültür Merkezi’nden de Kızılay Meydanı’na kadar 3,5 kilometre daha ilave yapıyoruz. Başkanın (Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek)  kısa günün ticareti. Onu da bugün kopardı hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

Bölgede ulaşım sorununu kökünden halledecek Keçirören Metrosu’nun ayak seslerinin gelmeye başladığını kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, şöyle dedi:
“Yılsonunda inşallah yolculu seyahatlere başlayacağız. Birkaç ay yolcusuz gidip gelinecek. Aksaklıklar var mı yok mu ortaya çıkacak. Bunların hepsi hallolacak yılbaşı olunca da hep beraber metroya binip seyahatin keyfini yaşayacağız… Allah sizden razı olsun.”

Keçiören Metrosu’nun tamamlanmasıyla Ankara’da raylı sistem uzunluğunun 64 kilometreye ulaşmış olacağını kaydeden Başbakan Yıldırım,  Metronun tamamlanmasıyla birlikte Keçiörenlilerin merkeze gitmesinin de çile olmaktan çıkacağını vurguladı.

Keçiörenlilerin metroyla 16 dakikada Ankara’nın merkezine keyifli bir yolculuk yapacağını ifade eden Başbakan Yıldırım, “Trafik yok, sıcak yok, eziyet yok, keyif var… Yolculuk keyfe dönüşecek. Ankaralıya bu yakışır, sizlere de bu yakışır. Sizler değil misiniz 15 Temmuz’da hainlere karşı dimdik duran Keçiören. Sizlere bu yakışır. Hizmetlerin en güzeli yakışır hayırlı uğurlu olsun”diye konuştu.   

GAZİNO İSTASYONU YERİNE ŞEHİTLER İSTASYONU
Keçiören Metrosu’nda bulunan 9 istasyonun başlangıcının Gazino Durağı olduğunu belirten ve bu ismin yerine “Şehitler İstasyonu” olmasını meydandaki Keçiörenlilere teklif eden Başbakan Binali Yıldırım, meydandan gelen yüksek alkışların ardından,“Şehitlerin adını yaşatıyoruz… Keçiören’de artık Şehitler İstasyonu, Keçiören Metrosu’nun başlangıç istasyonudur… Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

“ANKARA HIZLI TRENİN MERKEZİ OLUYOR”
Hızlı tren rüyasını gerçekleştirdiklerini anlatan Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’nın hızlı trenin merkezi olduğuna işaret etti. Ankara’da Uzay binaları gibi yeni bir Gar yaptıklarını kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

“Yeni Ankara Garı da hemen hemen bitmeye yaklaştı. Ankara’dan çıkan bir hemşehrimiz; şimdi zaten İstanbul’a Eskişehir’e Bilecik’e hızlı trenle gidiyor, Konya’ya hızlı trenle gidiyor… 2019’da da Sivas’a kadar, Yozgat’a kadar Kırıkkale’ye kadar da hızlı trenle gidecek. 2 saatte Sivas’a varacaksınız, İzmir’e gideceksiniz, Bursa’ya gideceksiniz, Kayseri’ye gideceksiniz. Böylece Türkiye nüfusunun yüzde 55’ini oluşturan 15 Büyükşehirimizi Ankara’yla hızlı trenle bağlıyoruz. AK Parti iktidarlarına da bu yakışır. Ankaralılara bu da hayırlı uğurlu olsun, helal olsun.”   

“ŞEHİTLERİN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCU”
Keçiören Meydanı’nın muazzam bir park haline geldiğine de değinen Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“DSİ, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören Belediyemiz el ele vermişler burayı (Ankara Çayı çevresi) Keçiören’in en güzel parkı haline haline getiriyorlar. Hayırlı uğurlu olsun. Elinize sağlık, sağolun arkadaşlar. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız. İşte bizim gurur tablomuz karşıda; Keçiören’in şehitleri (Keçiören Belediye binasına asılan 15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafları bulunan dev afiş) Onların emanetine sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Onları şehit eden hainlere hesap sormak boynumuzun borcudur.  Hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz bu ilgi ve alaka bize güç veriyor, bizim milletimize olan sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Her şey Türkiye için, her şey Ankara için, her şey Keçiören için, hayırlı uğurlu olsun.”     

“TEST SÜRÜŞÜ ÇOK BAŞARILI GEÇTİ”
Daha Sonra Başbakan Yıldırım,  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Başkan Gökçek, Milletvekilleri, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak,  Belediye önündeki metro istasyonuna girerek burada metronun ilk test sürüşünü, Şehitler İstasyonu adı verilen Gazino istasyonuna gidip-gelerek gerçekleştirdiler.
Başbakan Test sürüşünün ardından yaptığı açıklamada , test sürüşünün çok başarılı geçtiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Test sürüşü sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Yıldırım, merkezi hükümet ile yerel yönetimlerin işbirliği ile güzel projelerin Türkiye’ye kazandırılmasına devam edileceğini söyledi.

Keçiören Metrosu’nin toplam maliyetinin 330 milyon dolara mal olduğunu anlatan Başbakan Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nin Havaalanı Metrosu projesi üzerinde çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti. Başbakan Binali Yıldırım,  test sürüşlerinin 2,5 ay daha devam edeceğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181