Kuzey Ankara'ya 4 ayrı tepeden teleferik hattı kurulacak!
Ulaştırma Bakanlığı'nın yapacağı Esenboğa Metrosu'nun bir durağının da bulunacağı Kuzey Ankara Külliyesi için Büyükşehir Belediyesi teleferik yapma kararı aldı. Türkiye'nin en prestijli kentsel dönüşüm çalışmalarından olan Kuzey Ankara'daki 4 ayrı tepeden Külliye ve metro istasyonunun bulunduğu tepeye bağlantı sağlanacak. Ankara'nın ulaşım konusunda büyük heyecanla beklediği Esenboğa Metrosu'nda çalışmalar, 2016'nın 3'üncü çeyreğinde açılması planlanan Keçiören Metrosu'nun tamamlanması ile start alacak. Keçiören Metrosu'ndaki Kuyubaşı istasyonundan entegre edilecek olan 20 kilometrelik Esenboğa Metrosu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın aldığı yeni bir kararla 7 kilometre daha uzatılarak Çubuk'ta inşa edilen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampusuna kadar uzatılacak.

DURAĞIN BİRİ KÜLLİYE'YE

Esenboğa Metrosu'nun gideceği güzergah da yavaş yavaş netleşirken metro istasyonlarından birinin ise Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında inşa edilen Cumhuriyet tarihinin en görkemli inanç merkezlerinden olmaya aday Kuzey Ankara Camisi ve Külliyesi'ne yapılması kararlaştırıldı.

5 YILDA TAMAMLANACAK
Büyükşehir, Kuzey Ankara'da yaşayanların metroya ve külliyeye rahat gelebilmesi için teleferik hattı yapacak. Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından çalışmalar kapsamında 4 ayrı tepede oturan vatandaşlar teleferik sayesinde Kuzey Ankara Rekreasyon alanı, metro istasyonu ve külliyeye gelebilecek. 5 yıl içerisinde tamamlanması planlanan Esenboğa Metrosu'nda saha çalışmalarının başlaması ile teleferik çalışmalarına da başlanacak.

Arazi engebeli olduğu için teleferik gerekli
Sabah Ankara'ya konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Bu yıl itibari ile Kuzey Yıldızı Parkımız daha işler hale gelecek. Arazinin engebeli olması nedeniyle vatandaşlar zorluk çekiyor. Bunun için tepelerden buraya teleferik hattı yapacağız. Ayrıca Kuzey Ankara Camisi ve Külliyesi'nin bulunduğu yere metro istasyonu geliyor. Mahalleliler hem külliyeye hem de metroya daha rahat ulaşacak. İnşallah bu yıl içerisinde ihalesine çıkmayı planlıyoruz" dedi.

Aykut Gören / Sabah Ankara Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181