Mamak'a 'Çocuk Dostu Şehir' ödülü!
Çocukların kentsel dönüşüm alanlarındaki ihtiyaçlarını karşılamak ve daha iyi şartlarda yaşamalarına destek olmak amacıyla hayata geçirilen "Çocuk Dostu Şehirler" projesinin ilk aşamasının kapanış töreni İstanbul Nippon Otel'de düzenlendi. Törene Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, TJNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle ve çok sayıda davetü katıldı. Çocuklar adına elde edilen kazanımlann paylaşıldığı değerlendirme ve kapanış toplantısında, çocukların hayattaki yeri ele alındı. Toplantı sonrası Türkiye genelinden proje ortağı olan 10 belediye yaptığı örnek çalışmalardan dolayı plaketle ödüllendirildi.

Proje sonunda ödül alan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Böyle güzel ve anlamlı bir projenin tarafı olmak ve çocuklarımız için yaptığımız çalışmalardan dolayı ödül almak ayrı bir mutluluk. Bizim "Özgür Çocukların Kenti Mamak" diye bir sloganımız vardı, iki yıl önce bu projeye başlarken "Çocuk Dostu Şehirler" sloganı da ortaya kondu. Bu proje sayesinde bölgemizde yaşayan çocuklarımıza bir adım daha yaklaşarak onlara kulak verdik" dedi.

Proje kapsamında görev alan gönüllü gençlerin Mamak'ta kapı kapı dolaşarak çocuklar ve aileleri üzerinde araştırmalar yaptığını kaydeden Akgül, "İlk olarak çocuklar ve yaşamları ile alakalı anket çalışması yapıldı. Anketlerden gelen sonuçlara bakarak eksiklerimizi giderme noktasında çalışmalar yaptık. Özellikle engelü çocuklarımızla ilgili parklarımızda düzenleme yaptık. Ankara Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz bir proje ile çocuk dostu sokağın açılışını yaptık" diye konuştu. 

Anayurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181