Mamak Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nde sona yaklaşıldı!
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, alanında Türkiye’de bir ilk olan Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu. Projede bulunan ve kule içinde yerini alan uzay kapsülü simülatörü, uzay simülatörü, ay aracı simülatörü, astronot giysisi, yıldız haritası, lazer tabancalı simülatör oyunu ile birlikte son düzenlemeleri yerinde inceleyen Akgül, çalışmalarda sona gelindiğini kaydetti.

Projeyi hayata geçiren ilk belediyeyiz

Misket Mahallesi’nde 40 dönüm arazi üzerinde inşa edilen Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi astronomi ve uzay meraklılarına eşsiz bir deneyim yaşatacak. Proje içerisinde bulunan 60 metre yüksekliğinde kule, gezegen evi, seyir terasları ile Başkent’e kazandırılan örnek bir eser. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi geniş ve çok kapsamlı düşünülmüş bir proje. Açıldığı zaman hem öğrencilerimize hem de uzay meraklılarına ışık tutacak. Bizi gururlandıran bir diğer mevzu da Türkiye’de ilk defa bu temada bir projeyi hayata geçiren ilk belediye olmaktır” dedi.

Mamak Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181