Mamak Belediyesi'nden 4 dev proje teklifi!
FETÖ'cü askerlerin 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında tankların çıkış yaptığı Mamak'taki 4. Kolordu ve 28. Mekanize Tugayı'nın Ankara dışına çıkarılması kararlaştırıldıktan sonra kolları sıvayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Samsun Yolu'nun hemen yanındaki 11 milyon metrekarelik alanda 4 projenin hayata geçirilmesini istiyor. Başkan Akgül, Tabiat Parkı, Milli Savunma Üniversitesi, Mamak Cezaevi Müzesi ve şehit ailelerine konut projeleri için Orman ve Suişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı'na teklif götüreceklerini belirtti.

2,5 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN
Kışla içerisinde 2,5 milyon metrekarelik yeşil alan olduğunu söyleyen Başkan Akgül, "Bizim burada 4 yönlü bir düşüncemiz var. Bunlarla ilgili dosyaları yetkili makamlara iletmek için haznlıyoruz. Hükümetimizin aldığı kararı biliyorsunuz; özellikle tankların çıktığı kışlalar şehir dışına çıkarılacak. Mamak'taki 4. Kolordu da şehir dışına çıkarılacak olan kışlalar arasında. Biz de tabi buralara ne yapılabileceği konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burası mevcut haliyle hem ağaçlık hem de göletleri ile Tabiat Parkı olabilecek özelliklere sahip. Bunun haricinde içerisindeki binalar ve müştemilatlar mevcut. Bu yapıların da heba edilmeden doğru bir şekilde kullanılması lazım" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTE YAPILSIN"
Alana üniversite yapılabileceğini ifade eden Akgül, "Ankara özellikle büyük üniversitelerin şehir merkezine sıkıştığı, alan itibari ile çok geniş alanların olmadığı herkesin malumu. .. Tabi yeni kurulacak bir üniversite var; Milli Savunma Üniversitesi... Biz bu üniversitenin burada kurulmasını arzu ediyoruz. Tabi olmazsa Ankara'daki diğer üniversitelere de tahsis edilebilir" dedi. Akgül'ün en çok istediği projelerden biri de 4. Kolordu içerisinde kalan ve '80 darbesi sonrası pek çok siyasetçi, gazeteci ve sanatçının tutuklu kaldığı Mamak Cezaevi'nin müzeye çevrilmesi. Akgül, buraya yapılacak müzenin demokrasi adına oldukça anlamlı olacağını belirtti. Kışlanın yeşil alan olmayan kuzeydoğu bölümüne de konut inşa edilebileceğini belirten Akgül, "Burası bizim ilçe sınırlarımızda olduğu için buradan şehit ailelerine konutlar verilebilir. Bunu TOKİ ile yapabiliriz. Emniyet güçlerinden ve sivil halktan şehit olanların ailelerini Mamak'ta ağnlamaktan gurur duyarız" şeklinde konuştu.

Sabah Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181