Mamak Belediyesi'nden 4 yeni cami!
Kentsel dönüşüm projeleriyle Mamak’ta büyük bir değişim gerçekleştiren Mamak Belediyesi ilçeye mahalle camileri inşa edecek. Selçuklu Mimarisi’nde inşa edilecek mahalle camileri ahşap ve taş işçiliğinin bir araya geldiği en güzel örneklerden olacak. Selçuklu Mimarisi ile yapılacak mahalle camileri Hürel, Kıbrıs, Kartaltepe ve Çağlayan Mahalleleri’nde inşa edilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Yeni inşa edeceğimiz mahalle camileri Selçuklu Mimarisi ile yapılacak. Daha sade ancak daha kullanışlı olacak bu camileri artık ihtiyaca cevap veremeyen eski mahalle camilerinin yerine inşa edeceğiz” dedi.
 
En büyük mahalle camisi Kıbrıs Mahallesi’ne
İnşa edilecek mahalle camilerinin en büyüğü Kıbrıs Mahallesi’nde yapılacak. Toplam inşaat alanı 1141 m² olacak mahalle camisi toplam 580 kişiye hizmet verebilecek. Mahalle camisinin inşa edileceği bir diğer mahalle de Hürel. 755 m² inşaat alanına sahip cami 470 kişiye hizmet verecek. Kuran kursu ve lojmanın da yapılacağı camide bayan mescidi de bulunacak.
 
Kartaltepe’ye çok amaçlı salonuyla yapılacak
Mahalle camisi yapılacak bir diğer mahalle de Kartaltepe Mahallesi. 755 m² inşaat alanına sahip. 446 kişiye hizmet verecek cami içerisinde ayrıca kuran kursu ve 80 kişilik çok amaçlı salonda bulunacak. Çağlayan Mahallesi’nde inşa edilecek mahalle camisi ise 605 m² inşaat alanına sahip ve toplam 237 kişiye hizmet verebilecek. 

Mamak Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181