Mamak'ta bu yıl 280 metruk bina yıkıldı!
Mamak Belediyesi ilçede terk edilmiş halde bulunan yapıları gerekli önlemleri alarak yıkımlarını gerçekleştiriyor. 2016 yılı içerisinde Mamak Belediyesi toplam 280 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. Metruk halde bulunan, ilçe halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar; gelen talep ve şikâyetler doğrultusunda tek tek tespit ediliyor ve zabıta nezaretinde yıkım gerçekleştiriliyor. Özellikle madde bağımlılarının mesken olarak tuttuğu metruk binaların yıkılması da mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “İlçe sınırları içerisinde binlerce gecekonduyu hak sahipleriyle anlaşarak yıkan belediyemiz bir yandan da metruk hale gelen binaların yıkımını gerçekleştiriyor” dedi.
 
Vatandaşlardan gelen şikayetler değerlendiriliyor
Metruk binalar konusunda vatandaşlardan gelen talepleri doğrudan değerlendirmeye alan Mamak Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gerekli incelemeleri yapıyor. Ekipler ayrıca düzenli olarak bölgede taramalar yaparak metruk binaları saptayarak yıkımını gerçekleştiriyor. 

Mamak Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181