SİNPAŞ konut satışını 2016 da 1 milyon 400 bine çıkarttı!
Genel olarak Türk ekonomisinin 2013 yılından bu yana aşağı trendli olarak gitmesine rağmen, konut satış adetlerinin ise bunun tersine hep artan bir seyir izlediğine dikkat çeken Sinpaş Yapı Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, "Darbe girişimi ve terör olaylarına rağmen konut satışları 800 bin adetlik rakamlardan 1 milyon 400 bin adetli rakamlara dayandı. Bu da gerek satış, gerek ruhsat, yatırım yönüyle ülkemiz insanının konut yapmaktan, konut almaktan vazgeçmediğini gösteriyor" dedi.

Çelik, şu anda döviz kurlarının çok yükselmesinden dolayı bir kriz ortamından bahsedildiğini belirterek, "Eskiden ekonomik kriz ortamlarında biz trafiğin belirgin bir şekilde rahatladığını, çarşının pazarın belirgin şekilde tenhalaştığını görürdük. Şu anda çarşıda pazarda, trafikte böyle bir şey gözlemlemiyoruz. Döviz kısa zamanda yüzde 30-35 oranında artmasına rağmen döviz bürolarının önünde kuyruk görmüyoruz. Bunlar ülkemiz insanının hala işinde gücünde, yatırım ve ihtiyaç için konut aldığını net bir şekilde gösteriyor. Biz artık bunun altında bir ekonomik durum oluşacağını da düşünmüyoruz. Önümüzdeki dönem için gayet ümitliyiz"diye konuştu. Gelecek üç yılda ise işlerin geçmiş dönemlerden çok iyi olacağını ifade eden Çelik, 2017yılındaise Türkiye'deki konut satış adetlerinin 1.5 milyona çok yakın bir şeküde gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.
10 yıl öncesinde bu adetlerin 400 bin civarında olduğunu aktaran Mahmut Sefa Çelik, dünyada çok az ülkede bu adetlerde konut satışı yaşandığını söyledi. Çelik bu anlamda Türkiye'nin iyi bir konumda olduğunu belirtti.

Dönüşümde devlet sahaya inmeli
Kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Çelik, bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yada belediyelerin daha aktif davranması gerektiğini söyleyerek, "Burada devletin arsa sahibi ile müteahhidi yalnız bırakmaması gerekir. Çünkü kötü niyetli olarak hareket edip vatandaşın kandırılıp sokakta kalmasına neden olabiliyorlar. Ya da yüzde 95 iyi, yüzde 5 kötü çıktığında bu insanlar projenin yıllarca yapılmasına engel olabiliyor" dedi. Halihazırdaki düzenlemelerin Bağdat Caddesi ve Erenköy'ü dönüştürdüğünü belirten Çelik şöyle konuştu: "Yani şu anki kanunlar arsanın pahalı olduğu lüks semtlerde işe yaradı oralar dönüştü. Bizim aslında kent dokusunun daha bozuk olduğu gecekondu bölgelerinde dönüşüm yapmamız lazım. Bu nedenle eğer hızlı bir dönüşüm yapacaksak bakanlığın devletin belediyelerin buralarda daha etkin çalışması lazım."

"Ankara projemizde 2 bin kişi oturmaya başladı"
Sinpaş Yapı'nın mevcutta amiral gemisini Ankara'da devam eden projelerden oluştuğunu söyleyen Çelik, "Altınoran projesi bitti. Yüzde 90'ı satılan 2 bin 600 konuttan oluşan projemizde 2 bine yakın aile yaşamaya başladı. Yıl sonuna kadar ise 2 bin 300 hanenin oturuma başlayacağını düşünüyoruz. Yani şu anda 6 binin üzerinde hane halkı var" dedi. Altmoran'da uyguladıkları snow flex teknolojisi ile kayak dersi alıp kayak yapabildiğini belirten Çelik şöyle konuştu: "Kayağa insanlar yüda en fazla iki hafta gidebiliyor. Çocuk da varsa ders aldırmak zorundasınız sömestrde bir saatlik ders için 400 TL ile 500 TL arasında ücret alıyorlar. Böyle bir şeyi Altmoran'da yılın 12 ayı yapabiliyorlar. Günlük 3 bin kişiye hizmet veren tesiste birebir kar hissi vererek, kar ekipmanlarıyla yaz kış kayak yapma imkanı sunuyor. Kayak alanında yüzeyin üzerine kar yağsa dahi kayak yapılabiliyor.''

Projede oluşturdukları macera parkurunda ise çocuklarla saatleri ni geçirme imkanı sunulduğunun aktaran Çelik, Altınoran gibi farklı konseptleri barındıran 2 bin 600 konutluk Marina projesinde çocukların yelken yapabileceği bir gölet oluşturulduğunu aktardı. Çelik, "Yüzde 56'sı satılan Marina'da iki yıl içinde teslim edilecek. Marina ile Altınoran bittiğinde burada 5 bin 300 haneli bir kompleks oluşturacağız" diye konuştu.

Finans merkezi'ne 1600 konutluk proje
İstanbul'da ise Liva ve Köyceğiz projelerini tamamladıklarını söyleyen Mahmut Sefa Çelik, iki projede toplam 1200'e yakın konut olduğunu aktardı, iki projede oturumların yüzde 90'na ulaştığını belirten Çelik, Ataşehir'de Finans Merkezi'nin içinde Sinpaş Palas adıyla yeni bir projenin inşaatına başladıklarını ifade etti. Satış ofisi de kurulan projenin 250 dönüm üzerine 1600 konut şeklinde olacağını ifade eden Çelik, "Konsept ve tasarımıyla dikkat çekecek olan projemizde ön satış yapıyoruz. Bu yıl içinde satışlara başlayacağız" dedi.

ANKARA'NIN EN ÇOK BİLİNENİ OLDU
Ipsos araştırma şirketine Ankara'nın en bilinen gayrimenkul şirketini araştırdıklarını belirten Mahmut Sefa Çelik, araştırma sonuçlarıyla ilgili şu bilgiyi paylaştı: "Sinpaş markası 6 yıl önce Sinpaş GYO ile Ankara pazarına girdi. Sadece 6 yıldır Ankara'da proje yapıyoruz. Ancak şirketin anketinde Sinpaş açık ara önde çıktı. Yine Ankaralılara en çok hangi projeden ev almak isterseniz sorusu sorulduğunda da Altınoran ve Marina Ankara öne çıkan iki projemiz oldu." Bu durumun satışlarına da yansıdığını ifade eden Çelik, "Son 6 yılda Ankarada bizimkinin yarısı kadar satan ya da yapan bir firma yok" dedi.

900 KONUTU TESLİM EDİYOR
Anadolu'daki bir diğer projeleri olan Denizli projelerinde konutların yüzde 73'nün satıldığını aktaran Çelik, 900 konutu haziran ayında, yılın tamamında ise 1200 konutu teslim etmiş olacaklarını belirtti. AVM bölümü olan Aqua Mall'un ise açıldığını aktaran Çelik, "Böylece ilk defa H&M, Metro ve Starbucks bizimle kente giriş yaptı. Ayrıca bölgenin yerel markası Köfteci Yusuf da mağaza açtı" dedi. Bölgede 3 bin konut yapacak arazilerinin olduğunu belirten Çelik, Denizli halkından talep gelmesi halinde bu arazilerinde proje yapacaklarını açıkladı. 

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181