Altındağ Çinçin'de dönüşümün 4. etabı başlayacak!
Değil sıradan vatandaşın polisin bile girmekte güçlük çektiği bir mahalleydi Çinçin. Altındağ'a bağlı mahalle gayrimeşru işlerin döndüğü tam bir suç merkeziydi. Ancak on yılda etap etap yapılan kentsel dönüşüm sayesinde Çinçin tam bir cazibe merkezi haline geldi. Göreve geldiği ilk günden itibaren Çinçin'in modem bir şehir haline getirmek isteyen Altındağ Belediye Başkam Dr. Veysel Tiryaki bir hayali gerçekleştirmenin sevincini yaşıyor. Altındağ genelinde 40 bin, Çinçin'de ise 3 bin 500 gecekondu yıkıp, yerine lüks konutlar, kültür merkezleri, spor salonları ve öğrenci yurtları yapan Tirkayi, yeni Çinçin'in sokaklarında Sabah Ankara ile birlikte yürüdü.

4. ETAP DA BAŞLAYACAK

Dört etaptan oluşan Çinçin'deki dönüşümün 3 etabının tamamlandığını ve dönüşümün artık diğer mahallelerde devam edeceğini belirten Başkan Tiryaki "Çinçin'de üçüncü etabın da tamamlanması ile birlikte Ankara'nın ünlü semti Çinçin tamamen tarih oldu. Yakında 4. etaba da başlayacağız. Dördüncü etapta yakımlar bitti, inşaatlara geçilecek. Tabi ki, sadece modern konutlar yaparak buradaki sorunu çözmek mümkün değil, biz de kabul ediyoruz. İşte bu nedenle bu bölgede fiziki şartların yanı sıra sosyal ve kültürel değişimi sağlamak için de yatırımlar gerçekleştirdik" dedi.

YURT YÜKSELİYOR

İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü binalarının da Çinçin'e taşındığını belirten Tiryaki, "Altındağ Kültür Sarayı 'nı birkaç yıl önce hizmete açtık. Toplu konutlarla birlikte okul, park gibi sosyal donatı alanlarını da Çinçin'e kazandırdık. Kadınlar ve gençler için bir eğitim ve kültür merkezi yaptık. Yakında açacağız. Yüzme havuzu inşaatını tamamladık, bu yıl açacağız. Bir cami yaptık ve açtık. Şimdi de üniversite öğrencileri için yurt yapıyoruz" görüşünü dile getirdi.

"Kentsel dönüşümle birlikte mahallede sosyal ve kültürel değişimin de yaşanacağına inanıyorum" diyen Başkan Tiryaki şöyle devam etti: "Ancak şunu da belirtmek isterim ki bizim Çinçin'de yaptığımız kolay bir iş değil. Türkiye'nin Teksas'ı olarak bilinen, polisin dahi giremediği bir bölgede, kavgasız gürültüsüz binlerce gecekondu yıktı. îlk zaman I ufak tefek sıkıntılar yaşa|f sak da, kararlı tutumumuzdan asla taviz vermedik. Sadece Ankara değil, Türkiye'de kimsenin girmek, geçmek istemediği, korktuğu bir alanda yıkım yaptık. , İnsanları ikna ettik, gecekondu yerine modern konutlar vaat ettik. Vaat ettiğimiz toplu konutları da bitirdik ve sahiplerine anahtarlarını teslim ettik. Veysel Tiryaki Bu kolay bir iş değil. Kolay olsaydı, çok önceden yapılırdı."

Çinçin'e müteahhitlerin bile girmek istemediğinin altını çizen Başkan Tiryaki, "Biz Altındağ'da 40 binden fazla gecekondu yıktık. Ancak gene de Ankara'da en çok oyla seçilen belediyeyiz. Çünkü insanlar bize güvendi. Bizim bu yıkımları insanlara zulmetmek için değil, Altındağ değişsin diye yaptığımızı biliyorlar. Altındağ'ın değiştiğini, sağlıklı yapıların tek tek yükseldiğini artık tüm Türkiye görüyor. Kötü şöhreti ile anılan Çinçin'de artık eski Çinçin değil. Altındağ Belediyesi olarak 'girilemez, yıkılamaz' denilen Çinçin bölgesinin o eski şöhretinden eser kalmadı. Yepyeni, modern bir şehir doğdu bu bölgede" diye konuştu.

Sabah Ankara Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181