Ankara Altındağ'da dönüşüm yıkım çalışmaları ile devam ediyor!
Altındağ Caddesi, Sakalar kavşağı bölgesinde sürdürülen yıkım çalışmalarında geri adım atılmadı. Bu zamana kadar bölgede 280 gecekondunun yıkımını gerçekleştiren Altındağ Belediyesi ekipleri, bugün sabah saatlerinde başlayan yıkım çalışmalarında 70 gecekonduyu daha yıktı. Bölgenin kentsel dönüşüm kapsamında büyük bir değişim içerisine girdiğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, kararlı tutumlarından asla vazgeçmeyeceklerini ve en kısa sürede 300 gecekonduyu daha yıkacaklarını belirtti.

“Bölge sakinleri Altındağ Belediyesi’ne destek veriyor.”
Gerçekleştirilen yıkım çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Tiryaki, şunları kaydetti:
“Bilindiği gibi Çinçin bölgesi başta uyuşturucu olmak üzere, suç örgütlerinin yoğun olarak yaşadığı ve faaliyetlerini sürdürdüğü bir bölge… Bölge sakinleri Altındağ Belediyesi’ne destek veriyor. Bir an önce evlerinin yıkılmasını bizden talep ediyorlar. Çünkü artık herkes daha modern hayat şartlarına kavuşmak istiyor. Altındağ Belediyesi olarak bu zamana kadar Altındağ’ın genelinde 45 binden fazla  gecekonduyu kavgasız, gürültüsüz bir şekilde, kimseyi mağdur etmeden yıktık. Çinçin bölgesinde ise bu zamana kadar binlerce gecekondunun yıkımına imza attık. Yıllarca herkesin imkansız gördüğü, “asla olmaz” denileni başardık. Girilemez denilen Çinçin’de gecekonduları hızla yıkarken, aynı hızla gecekonduların arasından toplu konutlar, yeşil alanlar, sosyal tesisler inşa ederek, bölgenin çehresini değiştirdik.

“Çinçin Altındağ’daki kararlı mücadelemizin simgesidir.”
Yıllardır Çinçin’deki yapılaşma sorunuyla kararlılıkla mücadele ettiklerini anlatan Başkan Tiryaki,  “Sadece modern konutlarla buradaki sorunu çözmek mümkün değil. Sadece Ankara değil, Türkiye’de kimsenin girmek, geçmek istemediği, korktuğu bir alanda yıkım yaptık,  insanları ikna ettik, gecekondu yerine modern konutlar verdik. Bu kolay bir iş değil… Kolay olsaydı, çok önceden yapılırdı. Biz Altındağ’da on binlerce yıkım yaptık. Çünkü insanlar bize güvendi. Bizim bu yıkımları insanlara zulmetmek için değil, Altındağ değişsin diye yaptığımızı biliyorlar. Çünkü görüyorlar ve bize inanıyorlar.” dedi.

Altındağ Belediyesi’nin kararlı mücadelesinin devam edeceğini belirten Başkan Tiryaki, yıkım çalışmalarının yasalar çerçevesinde devam edeceğinin bir kez daha altını çizdi.

Altındağ Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emine 7 yıl önce

Merhaba ben kentsel dönüşüm çalışmalarında turkis bloklari ile ilgili durumu öğrenmek istiyorum.

Avatar
Reçep 7 yıl önce

Yıkımayacak müsteri olun

banner182

banner181