Ankara Önder Mahallesi'nde dönüşüm başladı!
Önder Mahallesi’nde Altındağ Belediyesi tarafından yıkılan bölgede, ilk inşaat için temel atıldı. Hak sahipleri ile müteahhidin anlaşması üzerine yıkılan bölgede, 11 katlı, 40 konut ve 6 dükkanlı apartmanın inşaatına başlandı.

Mahallede ilk inşaatın temeli dualar eşliğinde Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin kurdele kesimiyle atıldı. Önder Mahallesi’nde büyük bir yıkım çalışması gerçekleştirdiklerini ve çok katlı 2 bin 150 kaçak yapının yıkıldığını hatırlatan Başkan Tiryaki, vatandaşlardan imar planına gelen itirazlar nedeni ile yapılaşmanın geciktiğini ancak bundan sonra çok kısa bir zaman içinde bu bölgenin dönüşeceğini ifade etti. Önder Mahallesi’nin yakın zamanda yeşil alanları, okulları, parkları ile modern binaların yükseldiği bir mahalleye dönüşeceğinin müjdesini veren Başkan Veysel Tiryaki, “Altındağ’da 2005 yılında başladığımız kentsel dönüşümün son halkası Önder Mahallesi. Önder Mahallesi’nde inşaatlar ilerledikçe Belediye yatırımları da artacak” dedi.

Çok katlı kaçak gecekondu binalarının bulunduğu, 2013 yılında kentsel dönüşüm kapsamına alınan Önder Mahallesi’nde Altındağ Belediyesi hızlı bir şekilde 2 bin 150 binanın yıkımını gerçekleştirdi. Riskli alan ilan edilen bölgede, yer sahiplerinin itirazları ve müteahhitlerle anlaşamaması nedeniyle bugüne kadar inşaat yapılamıyordu. Altındağ Belediyesi bu alandaki problemlerin çözülmesi için büyük gayret sarf etti ve yapılaşmanın önü açıldı.

Mahalleli kentsel dönüşümün tamamlanmasını dört gözle bekliyor
Önder Mahallesi sakinleri yapılaşmanın başlamasını mutlulukla karşıladı. Kentsel dönüşüm alanının bir an önce tamamlanmasını dört gözle beklediğini söyleyen Önder Mahallesi doğumlu ve eczane sahibi Talat Bulut, “Benim de kentsel dönüşüm alanında arazim vardı. Birkaç yıldır inşaatların başlamasını bekliyorduk. Belediye’nin yatırımları da artacak. O yüzden arazimi hemen değerlendireceğim. Tamamlanan bölgelere dükkanımı taşımak istiyorum. Buradaki dönüşüm benim işimin büyümesini de sağlayacak” ifadelerini kullandı.

“Mahallede inşaat yapanlara kolaylık sağlayacağız”
Yapılaşmanın önünü açmak için halka ve müteahhitlere her türlü kolaylığı sağlayacaklarını dile getiren Başkan Tiryaki, “1960’lı yıllarda Ulus’a, Siteler’e en yakın olan bu bölgede kaçak yüksek binalar yapıldı ve yıkım aşaması bizim için de zorlu geçti. Riskli alan olduğu için birçok sorunla karşılaştık. Kısa bir zamanda Önder Mahallesi’ni tüm Altındağ gibi modern yapıların yükseldiği bir yaşam merkezine dönüştüreceğiz” diye konuştu.
Başkan Tiryaki şunları söyledi: 

“Önder Mahallesi, kentsel dönüşüm mücadelemizdeki son halkalardan biri. Kentsel dönüşüm için çok emek verdik ancak imar planına yapılan itirazlar yüzünden bizden kaynaklanmayan gecikmeler yaşandı. Bu nedenle yeni imar planları da gecikti. Bu sürecin sonunda Altındağ’ın her tarafında olduğu gibi kavgasız gürültüsüz yeni bir dönüşümü başlatmaktan mutluyuz. Bugün çok mütevazı bir temel attık. Yakında birkaç bina inşaatı daha başlayacak. Bir yıl sonra Önder Mahallesi’ndeki büyük dönüşüm ortaya çıkmış olacak.  

Önder’e pazar alanı ve yeşil alan projesi yolda
Altındağ Belediyesi olarak şimdilik ruhsat-iskan aşamasındaki ücretlerin yüzde 50’sini almıyoruz. Gerekirse ücretlerin tamamından da vazgeçebiliriz.  Yeter ki müteahhitler bu alana ilgi göstersin. İnşaata başlayacak firmaların üst molozlarını da belediye olarak biz alacağız. İnşaat yapanlara kolaylıklar sağlayacağız. Mahallemiz için pazar alanı, otopark ve yeşil alan için projelerimizi başlattık. Dönüşümle birlikte biz de yatırımlarımızı hızlandırarak sürdüreceğiz.”

Altındağ Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181