Ankara Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi hız kazanıyor!
15 yıl öncesine kadar gece konduları çarpık kentleşmesi ile anılan Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları ile modern konutlar inşa ediliyor. Son 10 yılda yaklaşık 9 bin gecekondu yıkıldı 5 bin yeni konut inşa edildi.

DEVREYE BAŞKAN GİRDİ
14 mahalleyi kapsayan 'Yeni Mamak Projesi'ni Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediyesi birlikte yürütüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, projenin

600 MÜTEAHHİT KATILACAK
Başkan Tuna'nın talimatıyla, bölgede iş yapan 600 müteahhide dönüşüm çalışmasında ortak çalışma teklifi sunulacak. Bugün düzenlenecek toplantı ile dönüşümdeki yeni formül müteahhitlere anlatılacak. 

Bugüne kadar 5 bin konutun inşa edildiği Yeni Mamak Projesi'nde yapılması planlanan 37 bin konut ve ticaret alanları için müteahhitlerle işbirliği yapılacak. Bugünkü toplantı olumlu neticelenirse proje hızlanacak, hak sahipleri evlerine daha çabuk kavuşacak.

On beş yıl öncesine kadar gecekonduları ve çarpık kentleşmesiyle anılan Mamak'ta, TOKİ, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediyesi aracılığıyla kentsel dönüşüm çalışmaları yapılarak bölgeye modern konutlar inşa ediliyor. Bugüne kadar binlerce gecekondunun yıkıldığı Mamak'ta 14 mahalleyi kapsayan Yeni Mamak Projesi'ni ise Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediyesi birlikte yürütüyor. Son 10 yılda yaklaşık 9 bin gecekondunun yıkıldığı Yeni Mamak'ta, 5 bin adet de konut inşa edildi. Çalışmaların halen devam ettiği dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesinin daha hızlı bitirilmesi için devreye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna girdi.

600 MÜTEAHHİT KATILACAK
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile istişarelerde bulunan Başkan Tuna'nın talimatıyla, projenin hızlı bir şekilde tamamlanması için bölgede iş yapan 600 müteahhide 37 bin konutun ve ticaret merkezlerinin inşa edileceği dönüşüm çalışmasında ortak çalışma teklifi sunulacak.

BUGÜN BİR ARAYA GELECEKLER
Bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Gökşin ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün katılacağı toplantı ile dönüşümdeki yeni formül müteahhitlere anlatılacak ve istişareler gerçekleştirilecek. Toplantıda müteahhitlerin fikirleri alınarak şartlar görüşülecek. Binlerce hak sahibinin yer aldığı Samsun Yolu'nun hemen yanındaki Yeni Mamak Projesi sayesinde bölgedeki müteahhitlere yeni iş kapısı açılmış olacak. Binlerce hak sahibi ise hayallerindeki eve biran önce kavuşma imkanı bulacak. Bugün yapılacak olan toplantının ardından şartlar belirlenecek ve dönüşüm çalışmalarında yer almak isteyen müteahhitlerle yola devam edilecek.

Aykut Gören / Sabah Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181