Ankara Yenimahalle'de çarpık kentleşme durduruldu!
İnsan odaklı kentsel dönüşüm projeleri ile gecekondu sahiplerini yıllarca oturdukları mahallelerinde ev sahibi yapan Yenimahalle Belediyesi'nin projeleri sayesinde gecekonduların yerine ilçede sosyal donatı alanlarıyla bezenmiş modern konutlar dikkat çekiyor.

İlçede çarpık kentleşmenin kökünü kazıma sözü veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bu amaçla Macunköy, Şentepe Pamuklar ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projelerine hayat verdi. Bu projeler sayesinde gecekonduların yerine ilçede sosyal donatı alanlarıyla bezenmiş ve kaliteli malzemeyle inşa edilmiş modern konutlar yükselmeye başladı.

Pamuklar yeniden doğdu

Yenimahalle Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Pamuklar Mahallesi, eski görüntüsünden uzaklaşarak yepyeni bir çehreye büründü. Yıkılan gecekonduların yerine 422 modern konut inşa edildi.

Macunköy'e 683 modern konut

Macunköy Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında da bölgeye 683 modern konut inşa edildi. Yenimahalle Belediyesi, projenin 1. etabında 253 konutu, 2. etabında ise 107 konutu kura ile hak sahiplerine teslim etti. Böylece Macunköy'de modern konutlar, sahiplerini bulmuş oldu. Öte yandan 1092 gecekondunun yıkıldığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde 3 bin 500 konutluk dev bir kentsel dönüşüm projesi hayat geçti. Proje kapsamında yapımı tamamlanan konutlar, kura ile hak sahiplerine teslim edildi.

Yenimahalle Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına yeni bir boyut kazandırdığı proje ile kentsel dönüşüm yapüacak olan alanlarda oturanları başka bir bölgeye taşımak yerine kendi yerlerinde ev sahibi yapıyor. Yaşar, "Projede bölgenin yıllarca kahrım çeken gecekondu sahibi vatandaşlarımızı mağdur etmeden onların da haklarım korumayı hedefledik. Mehmet Akif Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümün Türkiye'ye örnek olması gerekir" diye konuştu.

Hakan BİNGÜL / Anayurt Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181