Ankara Yenimahalle ve Keçiören'de dönüşüm 2017'de başlayacak!
Ankara'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Başkent prestijli yaşam alanlarına kavuşuyor. Yenimahalle'nin Çamlıca ve Keçiören'in Gümüşdere mahalleleri sınırları içinde kalan bazı belirli alanlar, Başkent'in yeni kentsel dönüşüm yerleri oldu. Bundan sonraki süreç, önce haritalama, zemin sondajı, planlama, mimari çalışma ve ruhsatlandırma olarak şekillenecek. Keçiören ve Yenimahalle'nin yatırım potansiyelini artıracak çalışmaların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm onayının ardından 2017 yılı sonunda başlaması bekleniyor.

KEÇİÖREN'İN GİRİŞ BÖLGESİNDE
Keçiören sınırlarındaki yaklaşık 102 bin metrekarelik alan, Gümüşdere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanı olarak belirlendi. Bu kentsel dönüşüm alanı 2 parçadan oluşuyor. Yeni açılan Yavuz Sultan Selim Bulvarı kenarında kalan kısım yaklaşık 61 bin metrekareden oluşurken, Fatih Köprüsü kenarında kalan ve neredeyse tamamı hazine mülkiyetinde bulunan kısım ise yaklaşık 41 bin metrekare büyüklüğünde. Yavuz Sultan Selim Bulvarı'nın açılması, Keçiören'in girişi olması sebebiyle merkezi lokasyonu ve yapımı bitmek üzere olan Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi kentsel dönüşüm çalışmasının gerçekleşeceği alanın değerini katladı. Bu bölgedeki 2 -3 katlı konutlar bu çalışmaların başlamasıyla yüksek katlı, prestiji ve cazibesi yüksek nitelikli yaşam alanlarına dönüştürülecek.

85 gecekondu yıkılacak
Yenimahalle'nin Çamlıca bölgesinde yine Keçiören'de olduğu gibi Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ise 147 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek. Bölgedeki 85 gecekondu yıkılarak yerinde modern konutlar yükselecek. Bölgede yer alan Polis Koleji'ne ait binalar ve lojmanlar projeye dahil edilmeyecek. Yenimahalle Belediyesi, bölgedeki gecekondu sahipleri ile uzlaşmak amacıyla görüşmeler yapıyor.

Habertürk Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181