Başkan Tütüncü Ankara'dan Kepez'e 3 müjde ile döndü!
Başkan Hakan Tütüncü, Vakıf takasındaki idari problemlerini çözümü, yeni Büyükşehi rTip imar Yönetmeliği'nin uygulanmasının ertelenmesi ve kentsel dönüşümdeki idare çalışmaların hızlandırılması konularındaAnkara'da bakanlarla yaptığı görüşmelerden mutlu döndü. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ankara'da üç bakanla ilçenin tapu problemlerinin çözümü, şehircilik ve imar çalışmaları hakkında görüşmeleryaptı. Başkan Hakan Tütüncü'ye, Ankara'daki görüşmelerinde Ak Parti Antalya Milletvekilleri, Ak Parti il Başkanı Rıza Sümer, Kepez ilçe Başkanı Yusuf işeri de eşlik etti.

Vakıf takasını görüştü
Başkan Tütüncü, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile ilçenin doğu yakasında 1000'den fazla gecekonduyu kapsayan Vakıf takası problemini görüştü. Tütüncü, Ağbal ve Kaynak'tan Vakıf arazilerini, Hazine mülkiyetine geçirerek, hak sahiplerine tapu vermeyi mümkün hale getirecek olan takas işleminde yaşanan problemlerini çözümünü talep etti.

Yeni Tip İmar Yönetmeliği'nin uygulanması
Tütüncü, inşaat sektöründe sıkıntılara yol açması beklenen ve 1 Ocak 2017'te uygulanmaya başlanılacak olan yeni Büyükşehir Tip imar Yönetmeliği'nin uygulanmasının ertelenmesini talebini iletmek için Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile biraraya geldi.

Vakıf takası için iki bakanla bir araya geldi
Başkan Hakan Tütüncü, üç bakan ile yaptığı görüşmelerin neticesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: 'Antalya ve Kepez için ciddi müjdeler ile döndük. Ajandamızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de konut alanındaki Vakıf parsellerindeki gecekonduların tapu sorununun çözümüydü. Bununla ilgili Vakıf arazilerini, Hazine mülkiyetine geçirerek, hak sahiplerine tapu vermeyi mümkün hale getirecek olan takas işleminde çalışmamız vardı. Takas işlemi son aşamasına gelmişti. Birtakım idari tıkanıklar mevcuttu. Bu tıkanıkların çözümü noktasında hem Maliye Bakanımız hem de Vakıflardan sorumlu Başbakan Yardımcımızın inisiyatif alması gerekiyordu.

Binlerce kişiye Vakıf tapusu müjdesi
Maliye Bakanımız, takasta yaşanan sıkıntıların çözümü için bürokratlarına talimat verdi. Vakıflardan Sorumlu Başbakan Yardımcımız da Vakıflar Genel Müdürüne takas çalışmasının takip edilmesi ve bir an evvel çözüme kavuşturulmasını talimatlandırdı. Milli Emlak Genel Müdürümüz ve Vakıflar Genel Müdürümüz bu iki talimat neticesinde 15 gün içerisinde takas ile ilgili idari işlemlerin belli bir aşamaya getirileceğini ve çözümünün belirleneceği ilgili müjdeyi bize ilettiler. Şu an binden fazla gecekondumuzun tapuya kavuşması durumu söz konusu. Uzun zamandır konut alanlarındaki Vakıf parsellerinde oturan vatandaşlarımız tapularını talep ediyorlardı. Bu talebi karşılıyoruz. Uzun zamandır beklenen bir müjdeyi bir toplumsal yarayı, vatandaş ile devlet arasında uzlaşma ile çözüyoruz.

Yeni imar yönetmeliğin uygulanmasının ertelenmesi
Mevcut Büyükşehir imar Yönetmeliği'nin bir süre daha uzatılması ve yeni Tip imar Yönetmeliği'ne geçişle ilgili birdurum söz konusuydu. Yeni BüyükşehirTip imarYönetmeliği uygulaması geçiş 4 yıldır erteleniyordu. Kepezli hemşehrilerimiz, bu yönetmeliğin bir süre ertelenmesiyle ilgili taleplerini bizlere iletmişlerdi. Yeni Büyükşehir Tip imar Yönetmeliği'ne, 1 Ocak 2017'de geçilecek olmasından dolayı inşaat sektöründe çeşitli sıkıntılar yaşanmaya başlamıştı. Mevcut Tip imar Yönetmeliği'nin ve belediye meclislerin almış olduğu imarla ilgili kararların, inşaat sektöründe yaşanan sıkıntıların önlenmesi bakımından bir süre daha devam ettirilmesinin doğru olacağını Çevre ve Şehircilik Bakanımız Özhaseki'ye ilettik.

Bakanlık ertelenmeyi değerlendiriyor
Sayın Özhaseki de konuyla ilgili diğer belediye başkanlarının da görüşlerini müracaat ettiklerini, konuyu değerlendirdiklerini ve uygun bir çözüm bulacaklarını ifade ettiler. Bu ifadeyi, yeni Tip Büyükşehir imar Yönetmeliği'nin bir süre ertelenmesi bakımından olumlu görüyorum. Mevcut BüyükşehirTip imar Yönetmeliği'nin bir süre daha devam etmesinin Antalya'nın şehirciliği, Kepez'deki birtakım inşaat atılımlarının daha sağlıklı yapılması bakımından önemli olduğunu düşünüyorum.

Erteleme kentsel dönüşüme katkı sağlayacak
Kepezaltı-Santral, Gülveren, Yeni Emek ile Kazım Karabekir, Yavuz Selim ve Barış mahallerinde kentsel dönüşüm çalışmamız var. Kentsel dönüşüm hamlelerimizi vatandaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Onların istediği arzu ettiği formülü ortaya çıkarmalıyız ki kentsel dönüşüm modelini benimsensin. Aksi takdirde vatandaşın arzu etmediği şekilde kentsel dönüşüm yapmaya kalkarsanız ne kadar iyi bir iş yaparsanız yapın o proje ve çalışmayı halk sahiplenmez. Bizim uyguladığımız kentsel dönüşümde arazileri birleştirerek vatandaşları serbest bırakan ama vatandaşların ne şekilde bina yapacağının sınırlarını çizen ve parsellerin ada bazına getirilmesinden kaynaklı bir takım hakları veren bir anlayış var. Mevcut imar yönetmeliğinin bir süre daha devam etmesi kentsel dönüşüm yapacağımız bölgelerde vatandaşlarımıza daha çok kazançlar sunmamıza sebebiyet verecek. Bu bakımdan mevcut imar yönetmeliğinin bir süre devam etmesinde fayda gördüğümüzü bakanımıza ifade ettik. Yeni kentsel dönüşüm bölgelerimizle alakalı devam eden bir takım idari işlemler vardı. Bu işlemlerin hızlandırılması konusunda da bakanımızın desteğini de aldık.

İl başkanı ve milletvekillerine teşekkür
Ankara temaslarımız çok başarılı geçti. Bizimle birlikte Kepez'in problemlerini çözümü için emek sarf eden milletvekillerimize, partimizin il ve ilçe başkanlarına teşekkürederim. Vakıf parsellerinin takasındaki problemlerin çözümü noktasında tarihi ve önemli bir adım atıldı. Sorunun çözümü için büyük bir kararlılık ortaya konuldu. Kentsel dönüşüm konusunda bakanlıklarda takip ettiğimiz bir takım idari çalışmalar hızlandırıldı. Mevcut Büyükşehir imar Yönetmeliği'nin bir süre daha devam etmesine ilişkin taleplerimizin haklı gerekçelerini ortaya koyduk.

Bu temaslarımızın somut yansımalarını 15 günlük zaman zarfında daha iyi göreceğiz. Merkezi idare, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyesi bu üç kurumun birlikte hareket etmesi neticesinde kazançlı çıkacak olan halkımızdır. Merkezi idare, Büyükşehir Belediyesi ve Kepez belediyesi, halkına hizmet için sınır ve engel tanımayan, vakit mefhumu olmadan azimle çalışıyor."

"Sorunları çözen güçlü bir kadromuz var"
Ak Parti il Başkanı Rıza Sümer de Ankara'da gerçekleştirdikleri görüşmelerle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: 'AK Parti Antalya ailesi olarak Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'yla, milletvekillerimizle ve çalışkan belediye başkanlarımızla tüm sorunların üstesinden gelebilecek güçlü bir kadroya sahibiz. Milletimizin bize verdiği bu güç ile çözümü yıllar alabilecek önemli kararları, bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun destekleri ve milletvekillerimizin takibiyle hızlı bir şekilde alıyoruz. Son olarak Kepez ilçemizin, vakıfları, imar ve şehircilikle ilgili bakanlarımızı ziyaret ettik görüşmeler gerçekleştirdik. Kısa süre içerisinde vakıf takasları Kepez'de çözüme kavuşacak. Şimdiden Antalya'mıza Kepez'imize hayırlı uğurlu olsun." 

Akdeniz Güncel Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181