Demetevler'de dönüşüm sorunu MİT arazisi ile çözülebilir!
Sağlıksız çok katlı binalarıyla bilinen ve kentsel dönüşüm için farklı formüllerin konuşulduğu Demetevler ile ilgili Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, hak sahiplerinin ilçe dışına gitmeye sıcak bakmadıklarını söyledi. Vatandaşlar için yeni yapılacak binaların ilçe içinde inşa edilebileceğini belirten Başkan Yaşar, MİT arazisini de önererek şunları söyledi:

KUZEY ANKARA’YA GİTMEZ
“Dönüşüm Yenimahalle Belediyesi ve Büyükşehir’i de aşan bir durum. Şu anda yoğunluk 5.5-6. Bu yoğunluğu 12’ye çıkaramayız. Vatandaşın bir kısmının dışarıya gitmesi lazım. Türkiye’nin bugünkü şartlarında ekonomik boyutu da çok büyük bir durum. Devletimizin halkın yararına, vatandaşların haklarının korunacağı iyi bir barınma sağlayacağı projesine biz de Yenimahalle Belediyesi olarak destek veririz. Ama kalkıp ‘Kuzey Ankara’ya gidin’ derlerse Demetli gitmez çünkü buralar tapulu. Uygun bir yer olursa gider. 

ALTYAPISINI HAZIRLADIK
Şu anda Demetevler ile ilgili somut bir çalışma yok. 35 sene sonra iskanlarını biz verdik. Altyapısını yaptık. Şu anda Demetevler’de kaç daire, kaç dükkan, depo olduğunu biliyoruz. Yarın masaya oturulduğunda tüm bunların fizibilitesi hazır. Dükkan sahibine ne verilecek, kaç daireye kaç metrekare daire verilecek bunların hepsinin alt yapısı hazır. Burada dönüşüm yapılacaksa kaynağının ve Demet’in dışındaki yerinin bulunması lazım. Bana göre vatandaşı sağa sola da göndermeye gerek yok. 

MİT’İN ARAZİSİ OLABİLİR
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) taşınacağı söyleniyor. MİT’in arazisi büyük bir alan, orası olabilir. Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) ziraatten kopmuş bir alanı var orası olabilir. Polis Koleji’nin olduğu bölge de olabilir. Daire sahibi yapmak istenenlere buralarda yer verilirse bu işin çözüleceğini düşünüyorum. Vatandaşın rızasını da almak gerekir. Vatandaşın rızası olmayan bir şeye ben de evet demem. Mümkün olduğunca büyük çoğunluğun rızası alınırsa daha başarılı olunur.”

Murat Yılmaz / Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181