Keçiören'de yeni bir yaşam başlıyor!
Keçiörenliler yeni bir hayata adım atacak Keçiören Belediyesi'nin yaptığı Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi ile bin 727 gecekondu, yerini modern ve güvenli konutlara bırakacak. Tapulu bin 180 gecekonduda yaşayan hak sahipleri müteahhitlerle doğrudan anlaşarak yeni, modern binalarına kavuşacak. Tapusu olmayan gecekondu sahipleri için yapılan 451 konut ise dar gelirli Keçiörenli'nin uygun fiyatlarda ev sahibi olmasına yardımcı olacak.

Modern ve kimlikli yapılar
Bin 600 konutluk dev projede sosyal yaşam alanlarından, özel donatılara, modern ve kimlikli yapılardan, estetik çevre düzenlemelerine kadar her detay düşünüldü. Kentsel dönüşümle birlikte mahalle ölçekli ve planlı yapılar şehrin görüntüsüne ve yaşam kalitesinin yükselmesine ayrı bir değer katacak. Böylece kentin dokusunu bozan, riskli, sorunlu yapılar yerine şehre canlılık, modern bir kimlik kazandırılacak. Yeşil alanlar ve parklar, otoparklar, çocuklar için oyun alanları, sosyal tesisler, pazar, eğitim ve sağlık için ayrılmış alanlar da proje içerisinde yerini alacak.

Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Sosyal konutlarımızın inşaatının şu ana kadar yaklaşık yüzde 40'lık kısmını tamamladık ve Allah'ın izniyle 2016 yılı içerisinde tapu dağıtımını gerçekleştireceğiz. Diğer konutların ise yaklaşık yüzde 60'lık bölümü tamamlandı" şeklinde konuştu.

Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hülya 8 yıl önce

Ankara 2ci kalaba evler ne zaman yikilacak mi merak ediyoruz

Avatar
Hazal 6 yıl önce

Evler ne zaman teslim edilecek acaba???

banner182

banner181