Kızılcahamam'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!
Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Belediye Nikah ve Toplantı Salonu'nda bir süre önce yaptığı toplantıda Karşıyaka ve Yenice Mahallesi'nde yaklaşık 24 hektarlık alanda Kentsel Dönüşüm ve Yenileme çalışmaları konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

TOKİ ile yapılan ön protokol kapsamında belediyeye mülkiyet araştırması, kentsel dönüşüm yapılacak alandaki yapıların ve arsaların tespitleri yapıldı, bu alana vaziyet planları ve mimari projeler hazırlandı. TOKİ ile de görüşmeler devam ederken, yapılacak çalışmalar için görüş alışverişleri devam ettiği belirtildi. Kentsel dönüşüm alanında arsaların ve binaların kıymet takdirleri ile kentsel dönüşüme ait metraj hesabı yapılması çalışmalarının da devam ettiği kaydedildi.

Yapılan çalışmalara TOKİ tarafından onay verilmesinin ardından bölgede bulunan arsa sahipleri ile anlaşma çalışmalarına, imar planı yapımına ve mimari statik kesin projelerin yapılması çalışmalarına başlanılacak. Belediye Başkanı Muhittin Güney, Kızılcahamam'a bambaşka bir hava katacak olan kentsel dönüşüm projesinin Kadirbey Bölgesinde oturan vatandaşlarla ilçe için büyük bir şans olacağını belirtti. Güney, en büyük hayallerinden birisi olan bu proje çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.


Milliyet Ankara Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181