Mamak Altıağaç kentsel dönüşümde 3 bin 880 konut yapılacak!
Mamak’ta yapımı hızla devam eden kentsel yenileme projelerinden birisi de Altıağaç-Karağaç-Hüseyingazi kentsel yenileme projesi. Toplam 3880 konutun yapılacağı projede çalışmalar etap etap tamamlanıyor. 870 konut ve 12 işyerinin inşattı büyük bir hızla devam ederken 1186 konut 1 anaokulu, 1 cami ve 1 ticaret merkezinin de ihalesi TOKİ tarafından tamamlandı. Mamak’ta her yıl binlerce gecekondu yıkıldığını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Mamak’ta yaklaşık 23 bin gecekondu bulunuyor. Biz yılda ortalama 4 bin gecekondu yıkıyoruz. Bu tempoyla devam edersek 2023 yılında Mamak’ta gecekondunun tarih olduğunu göreceğiz. Kentsel dönüşüm çalışmalarında temel prensibimiz, bölge halkıyla değerlendirme yaparak çalışmak. Vatandaş sürece dahil olduğunda çalışmalar daha rahat sürüyor” dedi. 
 
Yıkılan gecekondu sayısı her geçen gün artıyor
Proje içerisinde yer alan konutlardan 1825’inin de ihalesi 7-12 Aralık tarihlerinde TOKİ tarafından yapılacak. Gecekondu yıkımlarına da aralıksız olarak devam eden Mamak Belediyesi proje içerisinde bulunan 1350 gecekondudan 1290’ınının hak sahipleri ile anlaşarak yıkımını gerçekleştirdi.
 
Yeşil alana büyük pay ayrılıyor
Kişi başına düşen yeşil alan miktarını her geçen gün artıran Mamak Belediyesi kentsel yenileme ve dönüşüm projelerini de modern şehircilik anlayışına göre gerçekleştiriyor. Toplam 574 bin m² karelik devasal bir alanı kaplayan Altıaağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi’nde en büyük pay yeşil alanlara ayrılıyor. Toplam proje alanının yüzde 21’i konut, yüzde 22’si yol ve sosyal donatı alanına ayrılırken yeşile ayrılan alan yüzde 57.

Mamak Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181