"Mamak dönüşümünü günden güne tamamlıyor"
Başkent Ankara'da kentsel dönüşümde öncü ilçe olan Mamak'ta, yedi ayrı kentsel dönüşüm projesi uygulanıyor. Mamak Belediyesi ilçede uyguladığı kentsel dönüşüm projeleriyle Mamak'ı adeta baştan inşa ediyor. Yürütülen dönüşüm projelerinin etaplarının bir kısmı tamamlanırken kalan etapların yapımı da hızla devam ediyor. 7 yılda toplam 30 bine yakın gecekondunun yıkıldığını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Yıllarca çöplüğü, gecekonduları ve cezaeviyle anılan Mamak artık değişen ve gelişen yüzüyle anılıyor. Dönüşüm projelerinin içerisinde dev rekreasyon alanları, iş merkezleri, spor kompleksleri, eğlence ve dinlenme alanları, çocuk oyun alanları ve hastane gibi bir çok sosyal imkan var" dedi. Akgül, "Mamak dönüşümünü günden güne tamamlıyor" dedi.

Vatandaş istiyor biz yapıyoruz
Türkiye'nin en geniş kapsamlı kentsel dönüşümünü yaşayan ilçelerin başında Mamak'ın geldiğini belirten Akgül, "İlçemizde farklı noktalarda 7 kentsel dönüşüm projemiz devam ediyor. Projeleri Mamaklılarla birlikte hazırlıyoruz. Yaptığımız toplantılarda vatandaşımızın istediği ayrıntıyı projeye dâhil ediyoruz. Böylece vatandaşımızın dilediği, istediği dönüşümü uygulamış oluyoruz" dedi. Akgül, "Gelecek nesillerimiz, çocuklarımız daha modern, yaşam standartları yüksek bir şehirde yaşayacak" dedi.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi
Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 7 milyon metrekare alanda yer alan 13 bin 400 gecekondudan 8 bin 715 hak sahibiyle anlaşıldı ve 4 bin 393 gecekondu yıkıldı. Proje kapsamında toplam 3891 konut hak sahiplerine teslim edilirken, 2032 konut ve 1 iş merkezi inşaatı devam ediyor. 220 bin metrekare alanda 2 bin konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. 2 cami, 1 okul, 1 parkın yapımı tamamlandı. 1 sosyo-kültürel, 1 ticaret merkezinin hazırlık çalışmaları devam ediyor. 500 konutluk son etabın kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.

Altıağaç-Karaağaç Hüseyingazi Kentsel Dönüşüm Projesi
Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ise 575 bin metrekare alanda 5 bin 420 konut yapılacak. 870 konutun temeli geçtiğimiz ekim ayında atıldı. 1350 gecekondudan 1230'ü yıkıldı. Yüzde 21 konut, 57 si yeşil alan, yüzde 22' si yol ve sosyal donatı alanı olarak ayrılan projede 4 cami, 2 ticaret merkezi, 4 okul, 2 sosyo-kültürel tesis ve 1 adet (Kızılay binası) yer alıyor.

Gülseren-Anayurt Kentsel Dönüşüm Projesi

Proje kapsamında 440 bin metrekare alanda 5 bin 260 konut yapılacak. Bölgedeki 1237 gecekondunun 1177'si yıkıldı. 2 bin konutun inşaatı tamamlanmak üzere. 1219 konuttan oluşan 3. etabın inşaat çalışmaları devam ediyor. 4. etap kapsamında 447 konut, 5. etap kapsamında da 1594 konutun ihale hazırlığı devam ediyor. Proje kapsamında ayrıca 3 cami, 2 okul, 3 ticaret merkezi, 1 sağlık tesisi, 1 sosyo-kültürel tesis ve ilçe emniyet müdürlüğü yapılacak. Projenin yüzde 21 i konut, yüzde 79 yeşil alan, sosyal donatı alanı.

Sosyal dönüşümde de öncü belediye
Kentsel dönüşümde olduğu kadar sosyal dönüşümde de marka atılımlar gerçekleştirdiklerini belirten Akgül, "Mamak'ı marka kentler arasına sokma hedefiyle yola çıktık ve emin adımlarla ilerliyoruz. Sosyal donatıları içinde barındıran, alt ve üst yapısı düzgün, sağlıklı kentsel mekânlar oluşturarak, Mamak'a yeni bir imaj kazandırıyoruz. Bizim amacımız bölgenin refahı ve gelişmesini biran önce tamamlamak" dedi.

Yüzyılın spor tesisi atağı

Yüzyılın spor tesisi atağı Mamak'ta gerçekleşti. Mamak Şehir Stadı, Başak Gençlik ve Spor Merkezi, 5000 kişilik Mamak Belediyesi Spor Salonu, Mamak Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi ilçeye farklı bir görünüm kazandırdı. Sporu çok önemsediklerini ve temel altyapı eksikliklerini gidermek için büyük yatırımlar yaptıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Spor bizim olmazsa olmazlarımızdan. Her yaştan Mamaklı, spor yapma imkanına kavuştu" dedi.

Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi
40 dönüm arazi üzerine inşa edilen Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi-Planetaryum Kule uzay meraklılarına eşsiz bir deneyim yaşatacak. Proje kapsamında inşa edilen 60 metre yüksekliğinde kule, gezegen evi, seyir terasları, fitness grubu, çocuk oyun alanı ve yeşil alanlar bulunuyor. Planetaryum kulede hazırlanacak sinevizyon gösterileri ile Mamak uzay meraklılarının akınına uğrayacak.

Kartaltepe Kentpark
Mamak'ın vitrini olacak modern yapılaşmanın her geçen gün arttığı Mamak'ta, halkın nefes alabileceği rekreasyon alanları oluşturan Mamak Belediyesi, Kartaltepe Kentpark'm 1. etabını tamamlamasının ardından, 2 etabın da proje aşamasında sona gelindi. 150 dönümlük dev rekreasyon projesinin Hatip Çayı'nın proje içinde kalan bölümü ıslah edilecek ve su aktivitelerine yer verilecek. Mamak'ın yeni yüzü haline gelen park, Başkent'in en büyük rekreasyon alanlarından birisi. 

Milliyet Ek

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181